Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Показники якості крохмальної патоки

Схема виробництва крохмальної патоки

Приблизний склад вуглеводів патоки

Вуглеводи Вміст редукуючих речовин, %
Глюкоза 11-13
Мальтоза
Декстрини та високомолекулярні вуглеводи                

 

 

Розведення крохмалю у воді

 

Н2О очищення на ситах чи центрифугах Н2О

Брудний крохмаль

 

Н2О розведення крохмалю

hозчином кислоти (НCl, H2SO4 )

 
 


пара гідроліз

 
 

 


нейтралізація кислоти

 
 

 


відокремлення осаду

фільтрація

 
 

 


відокремлення жиру

 
 

 


освітлення сиропу активованим вугіллям

 
 

 


уварювання у випарному апараті

 
 

 


фільтрування та знебарвлення

активованим вугіллям

 

 

згущення сиропу у вакуум-апараті

 
 

 


охолодження і пакування

Гідроліз крохмалю провод. HCL або H2SO4 при нагріванні отриманий гідролізат нейтралізують. Для відокремлення осаду гідролізат фільтрують, потім освітлюють активованим вугіллям уварюють до необхідної густини та охолоджують. Брудний крохмаль, який відокремлюється при очищенні, використовують для виробництва технічної глюкози. Гідроліз крохмалю проходить в заварних чанах чи конвекторах, витрати HCL 0,2-0,5% до маси сухих речовин витр. H2SO4 0,5-0,7%. В заварних чанах гідроліз. Проход. При атмосферному тиску 3-5 год., в конвекторах під тиском 2,5 атмосфер протягом 20 хв. Гідроліз проходить до безбарвної реакції на йод та бажаного вмісту редукуючих речовин. Після гідролізу HCL нейтралізують додаванням кальцінованої соди (утв. NaCL) H2SO4 додав. Крейди (утв. кристали гіпсу) сироп згущ. У вакуумапаратах при низькій t для того, щоб не розклад. Вуглеводи. Патоку також швидко охолоджують до t= 34-40оС.

 

Патока є декількох сортів:

· карамельна низькооцукрена (КН);

· карамельна вищого сорту (КВ);

· карамельна першого сорту (КІ);

· глюкозна високооцукрена (ГВ).

 

Карамельна патока - густа, прозора рідина, зольність-0,4-0,5%. Вміст сухих речовин не менше 70% . Карамельна проба - здатність утворювати льодяники після 20-25 хв. уварювання. Льодяник повинен бути прозорим без прожилок і плям.

 


Читайте також:

  1. IV група- показники надійності підприємства
  2. Абсолютні показники фінансової стійкості
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  4. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  5. Аналіз структури та якості кредитного портфеля
  6. Аналіз якості виробничої інформації
  7. Аналіз якості обігового капіталу
  8. Аналіз якості продукції та робіт
  9. Аналітичні показники динаміки та прийоми їх обчислення
  10. Аналітичні показники ряду динаміки.
  11. Аналітичні показники ряду динаміки.
  12. Базисні показники




Переглядів: 1148

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Показники якості крохмалю | Рослинні олії.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.031 сек.