МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Примеры 1.Таблиця 3 - РЕКОМЕНДОВАНА ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА АРОМАТИЗОВАНІ НАПОЇ Таблиця 2 - РЕКОМЕНДОВАНА ТЕХНІЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА ОСНОВНИХ ТИПІВ ВИН Таблиця 1 - ЗМІСТ об'ємної частки етилового спирту і масової концентрації цукрів, регламентовані ГОСТ 7208-93 і ДСТУ 202.002-96
Масова концентрація титруючих кислот (г/дм3) для всіх вин по ГОСТ 7208-93 - 3-8, по ДСТУ 202.002-96 - для столових вин - 5,0-8,0; в кріплених винах - 3,0-7,0. За ГОСТ 7208-93 і ДСТУ 202.002-96 об'ємна частка етилового спирту, масові концентрації цукрів і титруючих кислот для конкретного найменування вина встановлюються технологічними інструкціями. Допускаються відхилення від норм, встановлених для вина конкретного найменування: по об'ємній частці етилового спирту ±5,0 г/дм3; по масовій концентрації цукрів (за винятком натуральних сухих і сухих особливих вин - по ГОСТ 7208-93 і за винятком сухих вин - по ДСТУ 202.002-96) ± 5,0 г/дм3 (ГОСТ 7208-96) і ± 0,5 г/100см 3 (ДСТУ 202.002-96); по масовій концентрації титруючих кислот ± 1 г/дм3. Якщо для вина конкретного найменування встановлені межі норм по об'ємній частці етилового спирту, масовим концентраціям цукрів і титруючих кислот, відхилення від цих меж не допускаються. За ДСТУ 202.002-96 столові марочні і сортові вина повинні випускатися міцністю не менше 10% об.
Продовження таблиці 2
За ДСТУ 202.003-96 «Вермути. Технічні умови »вермути відносяться до аперитиву і розділяються на групи: ü за кольором - білі і червоні; ü по об'ємній частці етилового спирту і масової концентрації цукрів - міцні та десертні. Забарвлення білих вермутів повинна бути бурштинової, різних відтінків; червоних - від темно-рубінового до гранатового.
Таблиця 4 - НОРМИ ФІЗИКО-ХІМІЧНИХ ПОКАЗНИКІВ РІЗНИХ ВЕРМУТІВ
3. ОСОБЛИВІ ТИПИ ВИН Вермут Ароматизоване вино, що отримало свою назву від німецького слова Wermut ( «полинь»). І неспроста - есенція цієї трави складає до 43 % екстракту, яким ароматизується виноградне вино при виробництві вермутів. Приблизне співвідношення інших компонентів: деревій 18%, м'ята 10%, кориця 10%, кардамон 8%, бузина чорна 6%, мускатний горіх 5%. При виготовленні вермутів може використовуватися декілька десятків ароматних і пряних рослин. Серед них девісил високий, донник жовтий, душиця звичайна, дягель аптечний, звіробій, імбир, коріандр, меліса лимонна, м'ята перцева і пелегонева, ромашка аптечна і звичайна і т.д. Ці складові збагачують нотами свого аромату і смаку виноградне вино, і в результаті вийде напій запашний і терпкий, в якому приємна гіркота гармонійно поєднується з солодкістю різного ступеня. Вермути бувають міцні (спирту в них 18%, цукру - 8%) і десертні ( 16% спирту і 16 % цукру), а в залежності від вина, з якого зроблені, поділяють на білі, червоні та рожеві. Портвейн Слово «портвейн» походить від назви одного з головних портів Португалії – Порту. Через нього йшли на експорт міцні вина, що виготовляються з винограду, що росте в долині річки Дуеро. В Англії їх називали «вино - порто» або «порто-вино». Однак доставка вина на вітрильних судах займала багато часу, налитий у бочки напій залишався без належного догляду і іноді псувався. Португальські винороби звернули увагу, що краще зберігається більш міцне вино, і стали додавати у свою продукцію, призначену для далеких перевезень, винний спирт. З такого ж спирту готували коньяк, і виходило, що кріплене ним вино теж набувало коньячний тон, який став неодмінною ознакою типового портвейну. Початок його виробництва в Португалії відноситься до XVIII ст. Друга характерна ознака портвейну - так званий плодовий або фруктовий тон, повнота і гармонійність смаку, висока екстрактивність. Букет і смак вина розвивається в результаті портвейнізації - нагрівання виноматеріалів у бочках. Мускат Мускатні вина є самими ароматними. Мускатні сорти винограду були відомі стародавнім грекам і римлянам. Обробіток цих сортів налічує кілька тисячоліть своєї історії. Мускатні сорти винограду Мускат білий, Мускат рожевий, Мускат чорний, Мускат фіолетовий, Мускат угорський та ін. збирають при цукристості 25-40%. Для цього виноград залишають на кущах до кінця жовтня, в результаті чого ягоди починають зав'ялюватись. Застосовується і штучне підв'ялювання. При виготовленні мускату прагнуть повністю перенести весь аромат ягоди на вино. Марочні мускати витримуються в бочках від одного до трьох років. При цьому чим вище цукристість і ароматичність вина, тим більш тривалий термін воно витримується .Залежно від природних умов і технології розрізняють легкі мускатні вина, десертні і лікерні. Краща якість мускатного вина досягається при витримці протягом півтора-трьох років. Вміст спирту в мускатних винах 13-16 % об. Кагор Кагор відносять до категорії церковного вина. Свою назву напій отримав від французького міста Кагор, де вироблялося кілька сортів червоних вин. Кагор виготовляють з високоцукристих сортів винограду Каберне, Сапераві, Морастель, з зав'ялюванням на кущах для отримання більшої цукристості. Вино готується за особливою технологією, для найбільш повного вилучення всіх поживних, ароматичних речовин з винограду. Для цього сусло нагрівають до +65 ° С. Завдяки цьому вино має гармонійний, повний, терпкуватий смак, темно-рубіновий колір і букет з відтінками варення, шоколаду, чорносливу. Вино містить 16 % цукру і 16-18 % спирту. Мінімальна витримка 3 роки. Токай Токайські вина відомі всьому світу. Вони виготовлялися з XII ст. в північно-східній частині Угорщини. Назву отримали від назви міста Токай. Сухі вина виготовляються з сортів винограду Мускат білий і Гарс-Ловелю. В даний час технологія виготовлення сухих вин максимально наближена до класичної. У Токайському вини елітні якості зберігаються дуже довго. До сімейства королівських вин відносять три типи токайських вин: самородні, азу і есенцію. Для самородного Токаю виноград збирають пізньої осені. Для підвищення цукристості іноді кисть підкручують, перекриваючи доступ вологи в гроно. Вино зберігається в підвалах в неповних бочках, завдяки чому в напої з'являється легкий присмак житнього хліба (через окислення вина). Вино густе, з гармонійним смаком, з відтінками меду і хліба. Вміст спирту не менше 13 % об. Для приготування азу вина вибирають тільки родзинки і згодом змішують з цілими гронами. Відмінною особливістю токайських вин є бродіння в холодних підвалах з подальшою витримкою. Вміст цукру у вині - 6-12 % , спирту 11-14 % об. У винах азу багато гліцерину -1,5-2 %. Такого високого вмісту немає ні в одному іншому вині у всьому світі. Ця властивість робить Азу хорошим профілактичним засобом від атероми, різних серцево-судинних захворювань. Токайська есенція - національне надбання Угорщини. Це вино роблять з чистих родзинок. Соку з нього отримують дуже мало. Через високу цукристості соку (40-60%) бродіння протікає дуже повільно, іноді десятки років. Після тривалої витримки готове вино являє собою густу цукристу рідину і нагадує швидше сусло ніж вино. Есенція - саме довго-живуче вино в світі, має 30-40 % цукру і 5-8 % спирту. Херес Вино отримало свою назву від іспанського міста Херес-де-ла-Фронтера, розташованого в південній частині Андалусії. Багато століть Іспанія була єдиною країною, яка виробляє херес. Херес помітно виділяється своїми властивостями з ряду інших напоїв навіть недосвідченим споживачем. Жодне з міцних вин не має такої великої кількості смакових різновидів. Херес є одним з найбільш довговічних вин, що зберігають особливості своїх властивостей більше ста років. Специфічність букета і смаку хересу обумовлюється наявністю хересних дріжджів, які розвиваються на поверхні вина в неповних бочках. Іспанські винороби ретельно охороняють секрет отримання хересу. Тільки на початку XX ст. херес почали готувати в Австралії, США, Росії. В даний час це вино готується у Вірменії, Молдавії, в Криму та інших районах СНД. Мадера Вина такого типу відрізняються великою міцністю, малою цукристістю і важким букетом. Мадера отримала назву від острова Мадейра в Португалії. Особливістю виготовлення мадери є витримка в неповних дубових бочках на відкритому сонці протягом 2-3 сезонів. Ще однією особливістю є те, що повне бродіння відбувається в присутності мезги. Загальний термін витримки не менше 5 років. Вино виготовляється з сортів винограду Серсиаль і Вердельйо. Мадера має тонкий аромат розжареного горішка і легкі карамельні тони. Вино містить 3-4% цукру і 19-20 % об. спирту. Шампанське Найзнаменитішим ігристим вином вважається шампанське. Цей напій виробляють з трьох сортів винограду: Шар-донні (Chardonnay), Піно Нуар (Pinot Noir) і Піно Меньє (Pinot Meunier). Перший сорт - білий, решта - червоні. Шампанське отримують методом зброджування сусла в закупорених пляшках з наступним старінням. Розрізняють шампанське біле і рожеве. Біле роблять з винограду Шардонне і називають Blanc de Blancs («біле з білих ягід»), а рожеве - з винограду Піно Нуар і Піно Меньє, а також шляхом додавання в найперший вичавлений сік червоного вина, виробленого також в Шампані. У більшості випадків шампанське - це суміш декількох, а у кращих його марках і десятків вин, виготовлених з різних сортів винограду, зібраного з одного виноградника і до того ж у різні роки. Шампанські вина розливаються в спеціальні пляшки особливої ємності і форми, яку неможливо сплутати з будь-якою іншою. Пляшка має специфічне зовнішнє оформлення, яке полягає в тому, що горлечко пляшки разом з пробкою і одягненою на неї дротяною вуздечкою (мюзле) покривається фольгою, на пляшку наклеюють основну і задню етикетки і кольєретку (верхню етикетку, що охоплює нижній край фольгового покриття по всьому діаметру пляшки) .
//определение функции в теле класса struct book { char title [256]; char author[40] ; float price; void show_title (void) { cout<<title<<”\n” ; }; float get_price (void) {return (price) ; } ; } ; Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|