Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Показники продуктивності

Створені м'ясо-яєчні кури характеризуються підвищеною стійкістю проти хвороб і температурних стресів, добре споживають місцеві кор­ми.

Від курей бірківських м'ясо-яєчних субпопуляцій, які знаходяться на вільному чи вольєрному утриманні в умовах фермерських і присадибних господарств, одержують яйця та м'ясо більш високих смакових якостей, ніж від тих, що утримуються в штучних умовах великих підприємств. Ці дієтичні продукти присадибного птахівництва завжди мають попит та успішно конкурують з масовою і дешевшою продукцією, виробленою у великих промислових підприємствах. До речі, аналогічна тенденція чітко спостерігається і в країнах з розвинутим птахівництвом (Англія, Фран­ція, Ізраїль тощо).

Створені популяції курей загального використання мають високу життєздатність (збереженість молодняку — 94-97%, дорослої птиці -95-96%) і високу яєчну та м'ясну продуктивність.

Крім того, вченими Інституту птахівництва доведено високу ефек­тивність інтенсивної відгодівлі півників цих популяцій на м'ясо при виро­щуванні їх на підлозі (з рівнем протеїну 20-21 %). У 2-місячному віці се­редня жива маса півників складає 2 кг при витратах кормів на 1 кг при­росту живої маси 2,3 кг.


Продуктивність бірківських м'ясо-яєчних курей

 

 

 

Субпопу-ляції Жива маса у віці 52 тижні, кг Несучість за рік, штук Маса яєць в 52 тижні, г
кури півні
Білі 3,4 4,2 65,2
Зозулясті 3,2 4,1 65,7
Золотисті 3,0 4,0 63,6
Блакитні 3,1 4,0 63,5
Рябі 3,3 4,2 64,0

Назва господарства, де розводиться птиця:

ПЗ: ДПДГ „Борки", с.Бірки, Інституту птахівництва УААН, Зміївський р-н, обл. Харківська обл., 63421, тел. (05747) 78386, 78003, ф.78274.

Племінна продукція ДПДГ "Борки" розповсюджується через мере­жу інкубаторне-птахівничих підприємств фермерам, невеликим підприє­мствам, населенню.

Дилерська срібляста (Адлерская серебристая)

Порода м'ясо-яєчного напряму продуктивності.

Історія створення. Виведена на Адлерській птахофабриці Красно­дарського краю, Росія, шляхом схрещування порід російської білої, нью-гемпшир, плімутрок білий, первомайської та юрлівської голосистої із подальшим відбором високопродуктивних гібридів і розведенням їх "в собі". Птиця цієї породи в Україні розводиться "в собі" понад 10 років без "прилиття крові", тому деякі господарчі ознаки, а саме маса яєць, мають невисокі показники.

Екстер'єрні особливості: птиця має широкий і глибокий тулуб із добре розвинутими грудними м'язами; голова середньої величини, дос­татньо широка; дзьоб жовтий; гребінь листоподібний; вушні мочки не­великі, червоного кольору; шия коротка і товста; спина пряма, широка; крила добре розвинуті; ноги міцні, жовті, середньої довжини. Хвіст не­великий. Колір оперення колумбійський: біле оперення тулубу із чорним пір'ям на гриві, хвості і крилах. Адлерські сріблясті кури добре пристосовані до утримання на підлозі, невибагливі до кормів.

Добові курчата активні, швидко ростуть і рано оперюються.

Показники продуктивності: несучість - 180-200 яєць; маса яєць 56-58 г; жива маса: курей — 2,5-2,7 кг, півнів — 3,2-3,5 кг; птиця відрізняється високою життєздатністю молодняку (98%) та дорослої птиці (92-94%), високим виводом молодняку (80-82%). Колір шкара­лупи яєць кремовий.

 

Кучинська ювілейна (Кучинская юбилейная)

Порода яечно-м'ясного напряму продуктивності.

Історія створення.Створена фахівцями Державного племінного за­воду "Кучинський" Московської області, вченими Московської сільсько­господарської академії ім. Тімірязєва і Інституту загальної генетики на базі курей м'ясо-яєчного та яєчного типу (нью-гемпшир, австралорп, бурий леггорн, род-айленд, смугастий плімутрок, лівенська).

Екстер'єрні особливості:птиця має привабливий колір оперення, компактну будову тіла, невибаглива до кормів та умов утримання, спок­ійний темперамент.

Колір яєць від світлокремового до світло-кавового із рожевим відтінком.

Загальний колір оперення курей — золотиетоситцевий із сірим підпухом і світлим оперенням крила. Колір шкіри — світлий.

Чіткий статевий диморфізм у півників диференціюється у віці 50-60 тижнів. Дорослі півні мають червоний колір оперення із блискучою зо­лотистою гривою і спиною та чорним оперенням на грудині і хвості. На крилах — чорна із зеленим відливом смуга.

Дзьоб жовтий із коричневим відтінком. Вушні мочки червоні. Гребінь листоподібний. Колір плюсни жовтий.

У добових курчат — фон кольору пуху коричнево-сірий або темно-палевий. Грудина і живіт сірувато-жовтого кольору. У більшості курчат від голови вздовж спини 1 -3 чіткі темні смуги. Зустрічається і суцільний ко­ричнево-чорний колір пуху, а також палевий із коричнево-рудою голо­вою.

Показники продуктивності: несучість за 68 тижнів - 210-225 яєць; маса яєць у 52 тижні - 59-60,5 г; жива маса курей 2,0-2,1 кг, півнів -2,9-3,2 кг; вивід молодняку 79-81 %; збереженість — 90-92%.

Назва господарства, де розводиться птиця:

ППР-2: СФГ "Азовчанка", вул. Орджонікідзе, с. Порохня, Ново-азовський р-н, Донецька обл., 87613, тел. 8 (296) 32882.

КОСМОС 3 (Кosmos 3)

М'ясо-яєчного напряму продуктивності.

Походження. М'ясо-яєчна гібридна популяція завезена в Україну із Франції від компанії ІЗА-Group. Показники продуктивності:

- вирощування молодняку: жива маса в 17 тижнів: курочок -3,08 кг, півнів — 4,20 кг; збереженість — 93,4%;

- доросле стадо: вік початку несучості — 130 днів; вік досягнення 50% продуктивності — 160 днів; вік досягнення піку яйцекладки — 190 днів; пік яйцекладки - 82%.

Показники Значення
Несучість на середню несучку за 75 тижнів, шт.
Маса яєць, г в 30 тижнів
в 75 тижнів
Збереженість, %
Жива маса, кг курей 3,2
півнів 4,6
Вивід молодняку, % 80,3

Назва господарств, де розводиться птиця:

ППР-2: СТОВ "Комінтернівська птахофабрика" вул. Миру, 1, с.Першотравневе, Комінтернівський р-н, Одеська обл., 67541, тел. (04855) 91573, 91486,99263.


Читайте також:

  1. I. Теорія граничної продуктивності і попит на ресурси
  2. IV група- показники надійності підприємства
  3. Абсолютні показники фінансової стійкості
  4. Абсолютні показники фінансової стійкості та її типи
  5. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  6. Аналіз продуктивності праці
  7. Аналіз продуктивності праці й заробітної плати
  8. Аналіз продуктивності праці.
  9. Аналітичні показники динаміки та прийоми їх обчислення
  10. Аналітичні показники ряду динаміки.
  11. Аналітичні показники ряду динаміки.
  12. Базисні показники




Переглядів: 749

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Історія створення порід червоний та білий род-айленд. | Продуктивні якості птиці порід корніш і плімутрок

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.