МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Виробництво яєць в окремих країнах та регіонах світу, тис, тТенденції розвитку виробництва і споживання харчових яєць У справі забезпечення населення різних регіонів світу високоякісними продуктами харчування велике значення має розвиток яєчного птахівництва. Одне яйце в день необхідно всім, а особливо тим, чия діяльність потребує напруженої розумової праці. Проблемам економіки і організації птахівництва присвячені роботи українських учених М.І.Сахацького, В.П.Бородая, В.П.Коваленка та інших. Ними детально розглянуті основні економічні процеси, що відбуваються в птахівництві нашої країни. Вони погоджуються з тим, що ситуація з виробництвом і споживанням продукції птахівництва в Україні дуже складна. Той факт, що на долю підсобних господарств, а не основних виробників, випадає левова частка вироблення продукції має насторожити управлінські структури, їм слід провести оцінку економічного стану та режимів функціонування птахогосподарств з метою прийняття результативних управлінських рішень [29]. У той же час світовий досвід розвитку птахівництва вивчений недостатньо. Глобальний ринковий процес сучасної світової економки створює значні можливості для прогресу в цій галузі. Мета дослідження: вивчення світового досвіду яєчного птахівництва з тим, щоб визначити місце і потенційні можливості цієї галузі в Україні. За даними ФАО (Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН) у 2000 р. кількість курей-несучок у світі перевищила 5 млрд. голів, що вперше дало можливість довести виробництво яєць до 5 млн. т. Ця цифра включає і інкубаційні яйця, на долю яких випадає 7% загальної кількості вироблених яєць. За останні 10 років світове виробництво яєць збільшилося на 43,1%, про що свідчать наведені дані у таблиці 2.1 [40]. Цей приріст досягнуто завдяки бурхливому розвитку птахівництва в країнах, що розвиваються. Починаючи з 1961 р., виробництво яєць в них збільшилося в 10 разів. Цьому значною мірою сприяло різке збільшення виробництва яєць у Китаї: з 19,4 млрд. шт. у 1961 р. до майже 370 млрд. шт. у 2000 р. Тільки за останні десять років виробництво яєць в цій країні збільшилось майже в два рази (на 187,6%).
Протягом останнього десятиріччя стабільно підвищувалося виробництво яєць у країнах Африки і Південної Америки, де при ріст за цей час становив відповідно 27 і 21%. Більш швидкими темпами розвивалося виробництво яєць у регіонах Північної і Цеп тральної Америки, завдяки бурхливому розвитку птахівництва її Мексиці, де за цей період виробництво яєць збільшилося на 60%. За період, що аналізуємо, тільки Європейський континент суттєво знизив виробництво яєць (на 15,1% або майже на 1,7 млн. т). До половини від загальної кількості зниження виробництва яєць у Європі випадає на долю Росії. Значно зменшилося виробництво також у Великобританії, Німеччині та Іспанії. Серед великих Європейських її пробників яєць ріст був забезпечений тільки у Франції (118,4%) та Італії (119,8%). Для українського птахівництва можуть бути прикладом стан і динаміка яєчної індустрії Франції, подібної до України за територією, кількістю населення і навіть вартістю кормів [ЗО]. У цілому в країнах Європейського Союзу обсяг виробництва яєць за останні 10 років практично не змінився, і приріст був усього 2,9%. Низькі темпи росту зменшили долю країн даної групи в світовому виробництві з 14,9% в 1990р. до 10,4% в 2000р. Ситуацію, що склалася у першій десятці світових лідерів з виробництва яєць, продемонстровано у табл.2.2 [31]. Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|