Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Макаронні вироби – це висушене пшеничне тісто, попередньо відформоване у вигляді трубочок, ниток, стрічок або різноманітних фігур.

Товарознавча характеристика ринку борошна для виробництва макаронних виробів

Тема 6.Макаронні вироби

 

Попит на макаронні вироби зумовлений насамперед високою поживністю, так як їх виробляють з пшеничного борошна високої якості. В середньому вони містять близько 11% повноцінних білків, більше 75% легко засвоюваних вуглеводів, біля 1 % жирів, мінеральні речовини і вітаміни. За харчовою цінністю макаронні вироби переважають хліб і крупу.

Макаронні вироби мають добрий смак, їх легко приготувати, вони швидко розварюються (5-15хв), добре зберігаються (до року і більше) без погіршення смаку і харчової цінності.

Споживання макаронних виробів в Україні досягає від 6 до 7 кг на одну людину в рік, при нормі 5 – 5.5 кг. Споживання макаронних виробів залежить від урожайності картоплі, овочів, плодів. В урожайні роки на цю продукцію споживання макаронних виробів зменшується і навпаки – в неврожайні – збільшується. Споживання макаронних виробів неоднакове протягом року. У літній та осінній періоди воно менше, у зимовий і весняний – більше.

Значний вплив на якість макаронних виробів має сировина, з якої їх виготовляють, особливо макаронне борошно. Що у свою чергу залежить від якості пшениці. Україна належить до держав, які мають високий потенціал до вирощування зерна. Насамперед, це сприятливі кліматичні та природні умови, які в поєднанні з біологічними, організаційно-технологічними особливостями зерновиробництва здобули Україні світову славу житниці.

Споживання макаронних виробів в Україні досягає від 6 до 7кг на людину в рік, при нормі 5 – 5,5кг. Споживання макаронних виробів залежить від урожайності картоплі, овочів і плодів. В урожайні роки на цю продукцію споживання макаронних виробів зменшується і навпаки – в неврожайні – збільшується. Споживання макаронних виробів неоднакове протягом року. У літній та осінній періоди воно менше, у зимовий і весняний – більше.

Зернові культури вирощуються по всій території України, але кращі врожаї отримують на півдні та в центрі країни, зокрема, основними постачальниками зерна є Вінницька, Одеська, Дніпропетровська, Полтавська, Херсонська, Кіровоградська області.

Класифікація макаронних виробів та характеристика асортименту

На формування асортименту макаронних виробів впливають такі фактори як сорт борошна, вид збагачувачів або смакових добавок, форма, довжина, ширина, розмір поперечного розрізу (діаметр).

Залежно від сорту борошна, яке використовують, їх поділяють на сорти: вищий та перший.

Залежно від форми, довжини, ширини, діаметра розрізняють чотири типи макаронних виробів: трубчасті, ниткоподібні (вермішель), стрічкоподібні (локшина), фігурні.

Макаронні вироби поділяють на наступні типи:трубчаті, (макарони, ріжки і пір’я); ниткоподібні (вермішель);стрічкоподібні (локшина);фігурні.

 

У свою чергу кожний тип виробів в залежності від розмірів поділяють на види.

Трубчаті

Макарони трубочки з прямим зрізом. За довжиною вони бувають короткі – від 15 до 30 см і довгими – більше 30 см. В залежності від розмірів зовнішнього діаметру в поперечному січені макарони виробляють наступних видів:

- соломка – до 4 мм;

- особливі – від 4,1 до 5,5;

- звичайні – від 5,6 до 7;

- любительські – не більше 7мм.

Ріжкивигнуті або прямі трубочки з прямим зрізом. За розміром зовнішнього діаметру їх виробляють тих самих видів, що і макарони. Довжина ріжків встановлена:

- для соломки, особливих і звичайних – від 1,5 до 4 см;

- для любительських – від 3 до 10 см.

Пір’я – трубочки з косим зрізом довжиною від гострого кута до тупого 3-10 см. Виробляють пір’я тих самих видів, що й макарони, за виключенням соломки.

Товщина стінок макаронів, ріжків і пір’я повинна бути не більше 1,5 мм. Форма січення цих виробів може бути круглою, квадратною, багатогранною, рифленою та ін.


Читайте також:

  1. Бетонні і залізобетонні вироби
  2. Борошняні кондитерські вироби
  3. Борошняні кулінарні і кондитерські вироби
  4. Вибірковість сприймання – це зміна діяльності органів чуття під впливом попереднього досвіду, установок та інтересів людини.
  5. Виведення формул для знаходження площі паралелограма, трикутника, трапеції. Формули для знаходження площ поверхонь просторових геометричних фігур.
  6. Види конструкцій балочних мостів з попередньо-напруженою арматурою
  7. Визначення втрат попереднього напруження
  8. Визначення зусилля попереднього обтиску і величини попереднього напруження
  9. Виписування рецептів та вимог-замовлень на лікарські засоби і вироби медичного призначення
  10. Вироби з борошна
  11. Відносини власності в Україні. Необхідність різноманітних форм власності.
  12. Відпустка у вигляді заохочення




Переглядів: 669

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема 5.Сухарні та бубличні вироби | Стрічкоподібні

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.