Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






До м’яса подають

ПЛАН

ТЕМА 1. Кулінарна етнологія країн Західної Європи

РОЗДІЛ І. Кулінарна етнологія країн Європи

1. Вплив релігійних та світських традицій на кулінарну етнологію країн Західної Європи (Велика Британія, Франція).

2. Основні види сировини, спецій та харчових продуктів, особливості їх використання.

3. Технологія приготування страв, кулінарних виробів та напоїв, особливості їх подавання.

4. Енотехнології в кулінарній етнології країн Західної Європи. Еногастрономічні поєднання в меню.

5. Асортимент страв, меню, режими харчування туристів країн Західної Європи.

Рекомендована література

Основна:

Додаткова:

Міні-лексикон:ростбіф, біфштекс, суп-пюре, пудинг, фарширована індичка, йоркширська кухня, шотландська кухня, регіональна кухня, загальнопоширена французька кухня, вишукана кухня, устриці, виноградні вина, сири, льєзон, вино, лікери, коньяк, чай, кава, пиво.

1. Вплив релігійних та світських традицій на кулінарну етнологію країн Західної Європи (Велика Британія, Франція)

Для Європи основною зерновою культурою є пшениця, поширено вживання соусів та сиру (твердого, домашнього та м’якого).

 
 
Закавказзя

           
   
 
Південна
   
Закавказзя
 
 
   
Західна
 

 

 

 


Кулінарна етнологія країн Західної Європи характерна традиційними стравами відомих усьому світові, і які вплинули на розвиток світової кулінарії.

 
 

 


Основа кухні – м’ясо, риба, крупи. · м’ясо (яловичина, телятина, баранина, нежирна свинина) · м’ясо і птицю смажать на решітці та у жаровій шафі · риба (тріска, пікша, оселедець, сьомга) · сало топлене або маргарин · пудинги (м’ясні, круп’яні, овочеві, солодкі фрукти) _________________________________________________________________________________________________________________________________________________  

 


ВЕЛИКА БРИТАНІЯ

 


 


 

           
   
   
 



 


 

 


Складовою частиною англійської національної кухні є


Читайте також:

  1. Баланс м’яса свиней в України у забійній масі (2003 – 2005 рр. та прогноз на 2006 р.), тис. т
  2. Вимоги до документів, що подаються для вчинення нотаріальних дій
  3. Вимоги до оформлення документів, які подаються державному реєстратору.
  4. Виробництва м’яса і м’ясної продуктивності тварин
  5. Документи, що подаються органу ліцензування для одержання ліцензії
  6. Їх подають
  7. Стаття 35. Документи, які подаються органу ліцензування для одержання ліцензії
  8. Супи подають порціями по 250-300г. Готують їх на м’ясо-кісткових бульйонах і овочевих відварах
  9. У шафах смажать великі шматки м’яса, птиці, порційні куски м’яса і риби, запікають, випікають кулінарні вироби.




Переглядів: 814

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО РОБОТИ З ОПОРНИМ КОНСПЕКТОМ | Регіональна кухня

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.