Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ПІВНІЧНА ТА ПІВНІЧНО-СХІДНА ЄВРОПА

Вплив релігійних та світських традицій на кулінарну етнологію та особливості харчування населення країн Північної (Фінляндія, Данія, Норвегія) та Центральної (Німеччина, Голландія, Бельгія, Польща, Чехія, Угорщина, Австрія) Європи

ПЛАН

ТЕМА 3. Кулінарна етнологія країн Північної та Центральної Європи

1. Вплив релігійних та світських традицій на кулінарну етнологію та особливості харчування населення країн Північної (Фінляндія, Данія, Норвегія) та Центральної (Німеччина, Голландія, Бельгія, Польща, Чехія, Угорщина, Австрія) Європи.

2. Основні види сировини, спецій та харчових продуктів, особливості їх використання.

3. Технологія приготування страв, кулінарних виробів та напоїв, особливості їх подавання.

4. Енотехнології в кулінарній етнології країн Північної та Центральної Європи. Еногастрономічні поєднання в меню.

5. Асортимент страв, меню, режими харчування туристів країн Північної та Центральної Європи.

Рекомендована література

Основна:

Додаткова:

Міні-лексикон:рибні страви, кліпфікс, бутерброди, печеня, шніцелі, регіональні кухні, соуси, калекукко, оселедець

 

(Скандинавські країни)



ЦЕНТРАЛЬНА ЄВРОПА

Німеччина


велика різноманітність страв з овочів, м’яса, риби

бутерброди в асортименті

великий асортимент закусок і салатів

 
 

бульйон з яйцем, рисом, омлетом

 
 

супи пивні, хлібні

 
 

смаження і тушкування на свинячому жирі

 


 

 

 

 

 


 

 

Нідерланди


рибні продукти (камбала, оселедець, морський вугор, палтус)

мідії

тортинки з сиром, шинкою, вершковим маслом

«кавовий стіл» (хліб, яловичина, сосиски, сир, варення)

 

 


Бельгія


картопля

морепродукти (мідії, равлики, краби, в’ялена та солона камбала)

риба (форель, щука, вугор)

пиво

 


 

 

 


Польща


м’ясо, птиця, дичина

 

субпродукти

риба

 
 

молочні продукти

 
 

закуски холодні і гарячі

 
 


салати

супи, соуси (до кожної страви окремо)

 

 

 


 

Чехія


свинина

 

кури, свинячий жир і сало

 

молочні продукти (вершки, сметана)

страви з овочів, картоплі, капусти, томатів

приправи, спеції

 

широкий асортимент холодних страв і закусок

 

вироби з тіста (пиріжки, булки, калачі)

 


Угорщина


м’ясні продукти (свинина, яловичина, птиця, дичина)

 
 

риба ставкова

молочні продукти

борошняні вироби

 
 

торти, тістечка

 
 

 

 


 

овочі (папрікаш, тушковане м’ясо з червоним перцем і соусом із заквашеної сметани)

 


 

Австрія


фрикадельки з борошна і м’яса

 
 

соус з кислої сметани

бутерброди

страви з яєць

пиво

 


борошняні вироби (струдель, галушки)

 

 


 

НІМЕЧЧИНА

 

Кулінарна етнологія Німеччини належить до числа найбільш ситних і жирних.

Висококалорійні страви з м’яса:

Ø свинини

Ø яловичини

Ø дичини

Ø птиці

 

Популярним у німецькій кулінарії є

бутерброди з різними продуктами (маслом, сиром, ковбасою, сирковою масою, рибою)

овочі (капуста, картопля)

   
 
 
 
 
 

 



Читайте також:

  1. Відбулися кардинальні зміни у світовому порядку. На авансцену виходить Європа1.
  2. Європа знань” тепер уже широко визнана як незамінний чинник соціального й гуманітарного розвитку, а також як необхідний компонент обєднання та збагачення європейської людності.
  3. ЄВРОПАРЛАМЕНТ ЗАКЛИКАЄ ДО КОНКРЕТНИХ КРОКІВ
  4. Західна Європа
  5. Лекція 3. Європа як концепт
  6. Нова Європа
  7. Північна Америка. Контрастність країн регіону. Місце і роль США в Америці.
  8. Північна Буковина
  9. Північна Буковина в 1920-1930 pp.
  10. Північна війна та її наслідки для України
  11. Північна та Південна Америка




Переглядів: 1382

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Дотримуватися такої черговості | З гарнірів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.011 сек.