МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||
Десять заповідей кухаряЗАПОВІДЬ ПЕРША: Усе починається із закупівлі. Caмe тоді вирішується, які продукти ви принесете додому. Вони мають бути бездоганні. М'ясо - тварин, яких відгодовували натуральними продуктами; овочі - за сезоном, ароматні; вершки, молоко, масло, яйця і т.ін. - свіжі. ЗАПОВІДЬ ДРУГА: Кожній страві - свій сезон! Полуниці або спаржу можна купити і взимку, але це не їхня пора. Натуральні продукти треба подавати до столу за сезоном, тоді їхня якість найкраща. ЗАПОВІДЬ ТРЕТЯ: Свіжість - передусім! Це однаково стосується і овочів, і фруктів, і м'яса, і риби, і птиці. Адже із зів'ялих овочів, несвіжої риби чи курки навіть найкращий кухар не створить дива. ЗАПОВІДЬ ЧЕТВЕРТА: Користуйтеся сучасною кухонною технікою! Вам потрібен, насамперед, гарний кухонний комбайн з міксером і м'ясорубкою. І ще не забудьте: каструлі, горщики та сковорідки мають бути з товстим дном, щоб тепло розподілялося рівномірно. ЗАПОВІДЬ П'ЯТА: Готуйте уважно! Високоякісні продукти потребують особливого догляду: якщо їх готувати ретельно вони збережуть смак, вітаміни, мінеральні речовини і свіжість. М'ясо буде ніжним, птиця й риба - м'якими, а овочі - хрусткими. ЗАПОВІДЬ ШОСТА: Обачно з жиром! Добра кухня - це не дієтична кухня! В ній є місце для масла, олії та інших жирів. Вони роблять страву ароматною і смачною. Проте користуйтеся жирами розважливо, дозуйте помірно. ЗАПОВІДЬ СЬОМА: Соус - лише для смаку! Густі гострі борошняні соуси відійшли в минуле. Соус не повинен заміняти м'ясо. Нові соуси легкі й присмачують страву. Замість борошна тепер використовують вершки. І обмаль жиру. ЗАПОВІДЬ ВОСЬМА: Небагато, але смачно! Порції не повинні бути великі, а тарілки переповнені. Але з-за столу ви маєте виходити не голодними! Страви нової кухні не містять нічого зайвого і вгамовують голод, даючи насолоду. ЗАПОВІДЬ ДЕВ'ЯТА: Очі теж їдять! Раніше їжу намагалися прикрасити химерно, наприклад, кружельцями консервованих ананасів. Нині підхід інший: все, що є в тарілці, має бути не тільки їстівним, але й присмачувати страву. ЗАПОВІДЬ ДЕСЯТА: Експериментуйте. Пробуйте. Дайте волю своїй куховарській фантазії. Проте за однієї умови: не готуйте, не покуштувавши. Страви мають доповнювати одна одну. &Reading [2] A Housewife’s Day Look carefully below at the different things that can be made in the kitchen. Why it should be me that goes out to work: an extract from the diary of a frustrated and indecisive housewife or husband.
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||
|