Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Кислотно-основні властивості білків

Фізико-хімічні властивості білків

Іонні зв'язки - зв'язують між собою іонізовані амінні та карбоксильні групи (головним чином, бічних радикалів діаміно- або дикарбонових амінокислот). амінокислот (серину, треоніну, цистеїну тощо), що входять до складу білкових молекул.

Дипольні зв'язки — електростатичні взаємодії постійних чи індукованих диполів, які можуть утворюватись між радикалами полярних

Нековалентні зв'язки та слабкі взаємодії - фізико-хімічнІ зв'язки, що беруть участь у взаємодії як певних частин одного пептидного ланцюга, так і різних близько розташованих ланцюгів, утворюючи вищі рівні конформацій білкових молекул.

Дисульфідні зв'язки (-S-S) - утворюються між залишками молекул цистеїну, що входять до одного або різних пептидних ланцюгів.

Пептидиі зв'язки - виникають внаслідок взаємодій карбоксильних та аміногруп амінокислот, що утворюють пептидний ланцюг.

Ковалентні зв'язки

Типи білків у білкових молекулах

Таким чином, основним хімічним зв'язком у білковій молекулі є пептидний, або кислотоамідний, зв'язок між залишками амінокислот. Цей зв'язок міцний і належить до ковалентного типу.

Глі-Ала-Тре-Вал-Мет-Сер.

SH + HS- → - S-S- + 2H

2.1. Водневі зв'язки - виникають між двома електронегативними атомами за рахунок атома Гідрогену, ковалентно зв'язаного з одним із електронегативних атомів. Вони найчастіше утворюються Гідрогеном, що входить до складу груп == NH, — ОН, — SН та сусіднім атомом Оксисену.

2.4. Гідрофобні взаємодії - слабкі взаємодії, що виникають між бічними радикалами таких амінокислот, як валін, лейцин, ізолейцин, фенілаланін тощо за рахунок їх «виштовхування» з полярної (звичайно, водної фази між групами -СН3, -С2С5 і т. д.).

 

Більшість білків розчинні у воді і є амфотерними електролітами.Вони містять групи як кислотного, так і основного характеру, тобто є біполярними йонами. Їх заряд залежить від кількості цих груп і рН середовища:

рН<7 рН»7 рН>7

катіон біполярний йон аніон

 


Читайте також:

  1. Аеродинамічні властивості колісної машини
  2. Аналізатори людини та їхні властивості.
  3. Аналізатори людини та їхні властивості.
  4. Атрибутивні ознаки і властивості культури
  5. Білки, властивості, роль в життєдіяльності організмів.
  6. Біологічна роль білків
  7. Біосфера Землі, її характерні властивості
  8. Біуретовий метод визначення білків
  9. Будова атомів та хімічний зв’язок між атомами визначають будову сполук, а отже і їх фізичні та хімічні властивості.
  10. Будова і властивості аналізаторів
  11. Векторний добуток і його властивості.
  12. Види і властивості радіоактивних випромінювань




Переглядів: 3306

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
СО — NH — пептидний зв'язок | Прості та складні білки

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.