Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Акти прийняття продукції за якістю і кількістю

За результатами прийняття продукції за якістю та кількістю складається акт за підписами осіб, які проводили прийняття продукції і затверджується керівником підприємства-одержувача.

В акті про нестачу продукції має бути вказано:

- найменування й адреса відправника (виробника) та постачальника;

- дата й номер телефонограми про виклик представника відправника;

- дата й номер рахунку-фактури і транспортної накладної (коносамента);

- дата відправки зі станції (пристані, порту) відправлення або зі складу відправника;

- дата прибуття продукції на станцію (пристань, порт) призначення, час видачі вантажу органом транспорту, час відкриття вагону, контейнера, автофургона та інших опломбованих транспортних засобів, час доставки продукції на склад одержувача;

- номер і дата комерційного акта (акта органу автомобільного транспорту), якщо такий акт був складений при одержанні продукції від органу транспорту;

- умови зберігання продукції на складі одержувача до приймання її, а також данні про те, що визначення кількості продукції проводилось на справних вагах або іншими вимірювальними приладами, перевіреними у встановленому порядку;

- стан тари та упаковки у момент огляду продукції, зовнішньої маркірування тари та інші дані, щодо яких можливо зробити висновок про те, в чиїй упаковці представлена продукція - відправника або виробника, дата відкриття тари;

- при вибірковій перевірці продукції - порядок відбору продукції для вибіркової перевірки (стандарт, технічні умови, договір тощо);

- за чиєю вагою або пломбами (відправника або органу транспорту) розвантажена продукція, справність пломб та склад відбитків у відповідності з діючими на транспорті правилами;

- загальна вага продукції — фактична та за документами; вага кожного місця, в якому виявлено нестачу, - фактична та по трафарету, на тарі (упаковці);

- транспортна та відправна маркірування місць (по документам та фактично), наявність або відсутність пакувальних ярликів, пломб на окремих місцях;

- яким чином виявлено кількість продукції, якої недостає, чи могла вміститися в тарне місце, вагон, контейнер продукція, якої недостає;

- інші дані, які за думкою осіб, що приймали участь в прийманні, необхідно зазначити в акті для підтвердження нестачі;

- точна кількість продукції, якої не вистачає, її вартість;висновок про причини та місце виникнення нестачі.

Якщо при прийнятті продукції буде виявлено одночасно і надлишки продукції, то в акті має бути вказано і про надлишки.

Акт прийняття продукції за кількістю затверджується керівником або заступником керівника підприємства - одержувача не пізніше наступного дня після складання акту. Акт про прийняття продукції по кількості затверджується протягом трьох днів після його складання. Якщо продукція приймалася у вихідний чи святковий день, то акт має бути затверджений у перший робочий день після вихідного чи святкового дня.

Питання для самоконтролю

1. Назвати правові акти, що регулюють якість продукції.

2. Напрямки роботи юридичної служби у забезпеченні якості продукції.

3. Обов’язки перевізника при прийнятті вантажу до перевезення.

4. Мета складання комерційного акту.

5. Термін виклику представника відправника.

6. Порядок призначення представника громадськості.

7. Як і ким оформляється акт прийняття продукції, товарів за кількістю та якістю?


Читайте також:

  1. III. Сприйняття й засвоєння учнями навчального матеріалу
  2. ISO9000. Як працює система управління якістю
  3. IV. Прийняття рішень у полі четвертої інформаційної ситуації
  4. IV. Сприйняття та усвідомлення навчального матеріалу
  5. V. Прийняття рішень у полі п’ятої інформаційної ситуації
  6. VI. Прийняття рішень у полі шостої інформаційної ситуації
  7. XV. Фінансові результати від первісного визнання та реалізації сільськогосподарської продукції та додаткових біологічних активів
  8. А) Ризик непотрібності виробленої продукції
  9. Алгоритм прийняття рішення при прийманні сигналів з випадковою початковою фазою
  10. Аналіз асортименту і структури продукції
  11. Аналіз асортименту й структури випуску продукції.




Переглядів: 1956

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Особи, які проводять прийняття продукції | РОЛЬ ЮРИДИЧНОЇ СЛУЖБИ У ЗАБЕЗПЕЧЕННІ ВИКОНАННЯ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ПРАЦЮ ТА ЗМІЦНЕННЯ ТРУДОВОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.