Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Поняття основних фондів підприємства.

Основні фонди – матеріальні цінності, які використовують протягом періоду, що перевищує 365 календарних днів від дати введення їх в експлуатацію, і вартість їх поступово зменшується у зв'язку з фізичним та моральним зносом.

3.2. Особливості основних фондів підприємств готельного господарства:

1. Переважає пасивна частина основних фондів;

2. Високий рівень фізичного та морального зносу;

3. Висока питома вага вартості відшкодування основних фондів у вартості надання послуг;

4. Нерівномірність завантаження основних фондів упродовж року та днів тижня.

3.3. Особливості основних фондів закладів ресторанного господарства:

1.основні фонди виконують виробниці та невиробниці функції;

2. Висока питома вага машин та устаткування;

3. Переважає активна частина основних фондів;

4. Нерівномірність завантаження протягом робочого часу;

5. Висока питома вага вартості відшкодування основних фондів у вартості продукції та наданні послуг.

Показники стану основних фондів.

1. Коефіцієнт зносу (Кзн) розраховується так:

Кзн = ОФз / Фп

ОФз –сума зносу основних фондів.

ОФп– первісна вартість основних фондів на початок періоду.

2. Коефіцієнт придатності (Кпр) розраховується так:

КПР = ОФз / ОФп

ОФз –залишкова вартість основних фондів

ОФп –первісна вартість основних фондів на початок періоду.

3. Коефіцієнт оновлення (Кон) розраховується так:

Кон = ОФвв / ОФз

ОФвв –вартість введених основних фондів за звітний рік

ОФз –загальна вартість основних фондів на кінець року.

Коефіцієнт вибуття основних фондів (Квиб)

Квиб = ОФвиб / ОФп

ОФвиб –вартість основних фондів, які вибули.

ОЗп –вартість основних фондів на початок періоду.

Коефіцієнт приросту основних фондів

Кп = ОФпр / ОФп

ОФпр –вартість приросту основних фондів.

ОФп –вартість основних фондів на початок періоду.

6. Інтегральний коефіцієнт інтенсивності оновлення основних фондів:

Іон = Квиб / Кон

Показники ефективності використання основних фондів.

1.Фондовіддача (ФВ)

У готельних (туристичних комплексах)

ФВ = Д(ВР) / ОФс.р.

Д(ВР)– дохід (виручка) від реалізації послуг, грн..

ОФс.р. –середньорічна вартість основних фондів, грн.

В підприємствах готельного господарства

ФВ = Д(ВР) / ОФс.р.

Д(ВР)– дохід (виручка) від реалізації послуг, грн..

ОФс.р. –середньорічна вартість основних фондів, грн.

В підприємствах ресторанного господарства

ФВ = ТО / ОФс.р.

ТО– товарооборот закладу ресторанного господарства, грн.

Фондомісткість (ФМ)

У готельних (туристичних комплексах)

ФМ = ОФс.р. / Д(ВР)

В підприємствах готельного господарства

ФМ = ОФс.р. / Д(ВР)


Читайте також:

  1. II. Поняття соціального процесу.
  2. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  3. L2.T4/1.Переміщення твердих речовин по території хімічного підприємства.
  4. V. Поняття та ознаки (характеристики) злочинності
  5. VI.СЛОВНИК ОСНОВНИХ ТЕРМІНІВ
  6. VII. Поняття про рану, рановий процес, види загоювання ран
  7. А/. Поняття про судовий процес.
  8. Абсолютні та відності показники результатів діяльності підприємства.
  9. АВТОМАТИЗАЦІЯ РОЗВ’ЯЗУВАННЯ КОМПЛЕКСУ ЗАДАЧ З ОБЛІКУ ОСНОВНИХ ЗАСОБІВ ТА НЕМАТЕРІАЛЬНИХ АКТИВІВ
  10. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  11. Адміністративний проступок: поняття, ознаки, види.
  12. Адміністративні провадження: поняття, класифікація, стадії




Переглядів: 933

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Показники виробничої програми підприємства ресторанного господарства . | В підприємствах ресторанного господарства

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.