Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Аналіз потенційних небезпек

В підрозділі необхідно зробити аналіз можливих небезпек на робочому місці, в робочій зоні та у виробничому середовищі відповідно виду робіт, що розглядаються в проекті.

Аналіз потенційних небезпек складається з визначення потенційно небезпечних або шкідливих виробничих чинників, пошуку причин їх появи та з’ясування можливих наслідків впливу на людину. Виробничий чинник, сам по собі, не є загрозою для життя та здоров’я людини, а тільки но прояв небезпеки, пов’язаний з порушенням правил з охорони праці у процесі діяльності.

Виклад змісту підрозділу слід виконувати єдиним переліком у такій послідовності:

- потенційні небезпеки фізичного характеру, наприклад, ураження електричним струмом через несправність електрообладнання або недотримання вимог безпеки при його експлуатації;

- потенційні небезпеки хімічного характеру, наприклад, отруєння випаровуванням шкідливих речовин, що виділяються в процесі пайки та лужіння;

- потенційні небезпеки психофізіологічного характеру, наприклад, підвищені психофізіологічні навантаження при роботі з персональним комп’ютером, які виникають через нераціональну організацію робочого часу;

- потенційні небезпеки, пов’язані із порушенням санітарно гігієнічних вимог: при визначені цих небезпек слід враховувати вплив тільки тих санітарно-гігієнічних чинників, що не відповідають нормам, які визначені у нормативно-правових актах з охорони праці, перевищують припустимі рівні або перевищують гранично-припустимі концентрації;

- потенційні небезпеки, пов’язані з порушеннями правил пожежної безпеки, наприклад, виток горючих робочих газів, коротке замикання, що може призвести до пожеж;

- потенційні небезпеки, пов’язані з проявом наслідків надзвичайних ситуацій, наприклад, непідготовленість персоналу в умовах надзвичайних ситуацій.

Прийнятний обсяг підрозділу повинен містити 11-13 пунктів.


Читайте також:

  1. ABC-XYZ аналіз
  2. I етап. Аналіз впливу типів ринку на цінову політику.
  3. I. Аналіз контрольної роботи.
  4. II. Багатофакторний дискримінантний аналіз.
  5. III етап. Аналіз факторів, що визначають цінову політику підприємства.
  6. IІI розділ. Аналіз стану маркетингового середовища підприємства
  7. SWOT-аналіз у туризмі
  8. SWOT-аналіз.
  9. Tема 4. Фації та формації в історико-геологічному аналізі
  10. V. Нюховий аналізатор
  11. VI етап. Аналіз варіантів зміни цін конкурентами.
  12. VI. Виконайте граматичний аналіз підкреслених речень.




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Та безпека у надзвичайних ситуаціях» | Заходи по забезпеченню техніки безпеки

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.