МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Лекція № 11Тема: Бульбоплоди Народногосподарське значення картоплі Ботанічна характеристика та біологічні особливості картоплі. Сорти картоплі. Технологія вирощування картоплі. Збирання та зберігання картоплі. Література: 1. Основи сільського господарства: Навч. посібник / Б.М. Польський, М.І. Стеблянко, Р.Д. Чмир, В.С. Яворський. – К.: Вища школа, 1991 – с. 145-149 2. Основи землеробства і тваринництва: Підруч. / П.Д. Клименко, О.І. Кононенко, В.П. Федоров. – К.: Вища школа , 1991 – с. 237-244 3. Лихочвор В.В., Петриченко В.Ф. Рослинництво. Сучасні інтенсивні технології вирощування основних польових культур. – Львів: НВФ «Українські технології», 2006 - с. 447-499 4. Лихочвор В.В Біологічне рослинництво. – Львів: НВФ «Українські технології», 2004 – с. 272-286 5. Технологія виробництва сільськогосподарської продукції: Навчальний посібник / Ярош Ю.М., Трусов Б.А. – К.: Український центр духовної культури, 2005 – с. 222-233 6. Довідник картопляра / В.А. Вітенко, М.Ю. Власенко, В.С. Куценко та ін. – К.: Урожа, 1985. – 200 с. 1. Народногосподарське значення картоплі Картопля - одна з основних сільськогосподарських культур широкого використання. Вона цінна продовольча культура, сировина для промисловості і висококалорійний корм для тварин. Бульби картоплі містять від 12-15% крохмалю і цукру, близько - 2% білків, багато протицинготного вітаміну С і вітамінів групи В, які підвищують стійкість організму проти захворювань нервової і кровоносної системи, а також вітаміни А, Р, К, нікотинову кислоту і мінеральні солі. Цінні поживні та смакові якості, сприяють найрізноманітнішому використанню картоплі в харчовій. Її порівнюють з другим хлібом У процесі технічної переробки картоплі виробляють крохмаль, спирт, глюкозу. Відходи технічної переробки картоплі - мезга і берда - цінний корм для великої рогатої худоби і свиней. Велике і агротехнічне значення картоплі: вона є найкращим попередником для багатьох сільськогосподарських культур. На Україні картопля займає 6% загальної посівної площі, що становить близько 2 млн. га. Великі площі картоплі в Поліських районах Чернігівської, Київської, Житомирської областей. На Волині: Тернопільській, Львівській та Ровенській областях. Менше висаджують картоплі в південних областях. Читайте також:
|
||||||||
|