Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вивчення господарсько-ботанічних сортів та оцінка якості цибулевих і гарбузових овочів

 

Завдання 1. Вивчити товарознавчу характеристику госпо­дарсько-ботанічних сортів цибулевих овочів.

Вивчити і записати сортовідрізні показники цибулевих овочів, користуючись каталогами, муляжами та натуральними зразками (табл. 3.19).

Таблиця 3.19

Вид цибуле­вих овочів Госпо-дарсько- ботанічний сорт Термін дозрі­вання Смак Форма і маса цибулини, г Колір Леж­кість Призна­чення сорту
               

 

Завдання 2. Вивчити хвороби та пошкодження цибулевих овочів.

Пошкодження та хвороби цибулевих овочів вивчають на натуральних зразках цибулі, порівнюючи їх з муляжами, малюнками і описом цих хвороб і пошкоджень. Характеристику хвороб і пошкоджень цибулі заносять до табл. 3.20.

Таблиця 3.20

Вид хвороби або пошкодження Збудник хвороби, ризик пошкодження Характерні ознаки Заходи боротьби із хворобами, пошкод­женнями Вплив на лежкість і якість цибулі
         

 

Завдання 3. Визначити якість цибулі ріпчастої.

Вивчити за стандартом технічні вимоги, правила приймання, методи контролю і гарантії виробництва цибулі ріпчастої свіжої. Визначити ботанічний сорт цибулі та її смак. За смаковими якостями поділити її на цибулю гостру, напівгостру, солодку. Ріпчасту цибулю залежно від якості поділяють на три товарні сорти: вищий, перший і другий.

Цибулини кожного товарного сорту за якістю характеризують за показниками, зазначеними в стандарті (табл. 3.21).

Таблиця 3.21

Назва показника зі стандарту     Характерней» товарних со ;а і норма для ртів цибулі Висновок щодо якості
за стандартом зразка
       

 

Завдання 4. Вивчити товарознавчу характеристику ботаніч­них сортів гарбузових овочів.

Вивчають особливості ботанічних сортів огірків, кабачків, динь і кавунів (табл. 3.22).

Таблиця 3.22

Ботанічний сорт Термін дозрі­вання Форма і розмір плодів Стан поверхні Розмір і будова насіннє­вого гнізда Транспор­табель­ність, хвороба Призна­чення сор­ту, райони поширення
             

 

 

Завдання 5. Вивчити хвороби та пошкодження гарбузових овочів (табл. 3.23).

Таблиця 3.23

Вид хвороби або пошкодження Збудник хвороби, чинник пошкодження Особливі ознаки Вплив під час зберігання Заходи боротьби із хворобою
         

 

Завдання 6. Визначити якість гарбузових овочів за стан­дартом.

За стандартом вивчити: галузь використання, нормативні посилання, визначення, технічні вимоги, правила приймання та методи контролю за якістю гарбузових овочів.

Об'єднану пробу, відібрану від партії гарбузових овочів, зважують, оглядають і розсортовують на фракції, за показниками стандарту. Кожну фракцію зважують і обчислюють у відсотках згідно з масою об'єднаної проби. Зовнішній вигляд, смак, запах, наявність гнилих, запарених, підморожених, в'ялих, пошкоджених плодів визначають органолептично; розмір плодів - вимірюванням лінійкою. Результати досліджень записують до табл. 3.24.

Таблиця 3.24

Назва показника за стандартом Характеристика і норма показника Висновок щодо якості
за стандартом зразка
       

 

На основі результатів досліджень написати експертні висновки щодо якості партії гарбузових овочів.

 

 

Контрольні питання

 

1. Особливості хімічного складу і харчової цінності цибулевих і гарбузових овочів.

2. Товарознавча характеристика ботанічних сортів цибулевих та гарбузових овочів.

3. Хвороби та пошкодження цибулевих та гарбузових овочів.

4. Вимоги до якості цибулевих та гарбузових овочів.

5. Зберігання цибулевих та гарбузових овочів.

 


Читайте також:

  1. Cтатистичне вивчення причин розлучень.
  2. II. Вивчення нового матеріалу
  3. II. Вивчення нового матеріалу
  4. II. Вивчення нового матеріалу
  5. II. Вивчення нового матеріалу.
  6. II. Вивчення нового матеріалу.
  7. II. Вивчення нового матеріалу.
  8. II. Вивчення нового матеріалу.
  9. II. Вивчення нового матеріалу.
  10. II. Вивчення нового матеріалу.
  11. II. Вивчення нового матеріалу.
  12. II. Вивчення нового матеріалу.




Переглядів: 949

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вивчення господарсько-ботанічних сортів та оцінка якості коренеплодів і капустяних овочів | Вивчення ботанічних сортів та оцінка якості томатних овочів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.