Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Характеристика виробничого процесу в цеху

 

В курсовій роботі розглядається функціонування цеху по виробництву безалкогольних напоїв, який входить до складу промислового підприємства, що спеціалізується на виробництві продуктів харчування. Цех є автономним виробництвом і не зв'язаний по операціях ні з одним з інших виробничих підрозділів підприємства.

Цех випускає два напої: напій «Лимонад», напій «Ситро». Об'єм виробництва продукції, що випускається, вимірюється в тисячах штук (пляшок).

Технологічний процес організований у формі потокової лінії, оснащеної спеціальним устаткуванням. Всі операції технологічного процесу автоматизовані.

Цех працює в 1 зміну, тривалість зміни складає 8 годин. У цеху є дві ділянки: виробничий (потокова лінія) і пакувальний.

Послідовність операцій на виробничій ділянці наступна:

­ просвічування пляшок (визначення придатності пляшок до виробництва);

­ розлив води;

­ газування;

­ закупорка пляшок;

­ наклеювання етикеток.

Послідовність операцій в пакувальному цеху наступна:

­ упаковка пляшок;

­ відвезення упакованих пляшок на склад.

Керівництво цехом здійснюється апаратом управління, який складається з:

² начальника цеху

² заступника начальника цеху

² двох змінних майстрів

² двох технологів;

² економіста-бухгалтера.

Об'єм виробництва продукції, що випускається, в рік складає:

² напій «Лимонад» - 520 тисяч штук (пляшок)

² напій «Ситро» - 500 тисяч штук (пляшок).

У виробничому цеху на потоковій лінії по випуску продукції працюють 17 чоловік:

² 3 оператори 6-го розряду;

² 5 операторів 5-го розряду;

² 4 оператори 4-го розряду;

² 5 операторів 3-го розряду.

Склад робочих:

² 4 фасувальника 2-го розряду;

² 4 вантажників 3-го розряду.

У цеху існують наступні форми оплати праці:

² для основних робочих – почасова

² для допоміжних робочих – відрядна

² для фахівців і службовців – окладна.

Розмір премії для службовців складає 10 % від окладу.

Додаткова зарплата для основних робочих складає 9% від суми основної заробітної плати, для допоміжних робочих - 8%.

Цех безалкогольних напоїв розміщений в приміщенні, що орендується підприємством у іншої організації. Орендна плата є фіксованою величиною, вноситься щомісячно і складає 10000 гривень в місяць.

У зв'язку з браком власних оборотних коштів, підприємство було вимушене оформити кредитний договір з комерційним банком з метою придбання матеріалів для виробництва готової продукції. Кредит узятий на 2 роки і складає 85000 гривень, відсотки за нього погашаються щомісячно з розрахунку 24% річних.

Готова продукція розфасовується в поліетиленові пляшки ємкістю 1,5 літра і реалізується в поліетиленових упаковках по 6 штук.

Норма рентабельності продукції не може бути нижче 15%.

Загальногосподарські витрати встановлені на підприємстві від рівня матеріальних витрат, а позавиробничі від рівня виробничої собівартості. А саме:

² загальногосподарські витрати складають 15% від матеріальних витрат

² позавиробничі витрати 12% від решти витрат на виробництво.

На підприємстві були здійснені заходи інноваційного характеру, що позначилося на фактичних результатах діяльності цеху і виразилося в наступних показниках:

² знизилися витратні коефіцієнти:

­ на пляшки ПЕТ на 25%

­ на пробки ПЕТ на 30%

­ етикетки на 20%

² збільшився річний об'єм виробництва на 12%

² виросла заробітна плата:

­ додаткова ЗП основних робочих на 60%

­ основна ЗП допоміжних робочих – на 12%

² загальновиробничі витрати знизилися на 0,09% (витрати, які пов'язані з управлінням, організацією і обслуговуванням виробництва).

2.2.Складання планового кошторису витрат на виробництво


Читайте також:

  1. H) інноваційний менеджмент – це сукупність організаційно-економічних методів управління всіма стадіями інноваційного процесу.
  2. I. Загальна характеристика політичної та правової думки античної Греції.
  3. II. ВИРОБНИЧА ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОФЕСІЇ
  4. II. Морфофункціональна характеристика відділів головного мозку
  5. II. Поняття соціального процесу.
  6. III. Ризики виробничого травмування та професійних захворювань механізаторів, допоміжного персоналу та сторонніх осіб при експлуатації сільськогосподарської техніки
  7. IV. План навчального процесу.
  8. V.3. Общая характеристика кадрового состава муниципальной службы в республике Коми на 2004 год.
  9. А. Особливості диференціації навчального процесу в школах США
  10. А. Особливості диференціації навчального процесу в школах США
  11. Аварії на хімічно-небезпечних об’єктах та характеристика зон хімічного зараження.
  12. Автобіографія. Резюме. Характеристика. Рекомендаційний лист




Переглядів: 486

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Захист курсової роботи_ | Розрахунок матеріальних витрат на здійснення виробничої програми підприємства

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.007 сек.