Студопедия
Контакти
 


Тлумачний словник

Реклама: Настойка восковой моли




Сполуки та органічні реагенти в аналітичній хімії

Комплексні сполуки та їх аналітичні властивості. Константи рівноваги в розчинах комплексних сполук. Фактори, що впливають на комплексоутворення та їх використання в аналізі — будова центрального атома та ліганда, концентрація компонентів, рН, йонна сила, температура. Утворення та руйнування комплексів. Вплив комплексоутворення на аналітичні властивості речовин. Важливі комплексні сполуки з неорганічними лігандами та їх використання в аналізі. Використання комплексоутворення для розділення, маскування, розчинення та визначення речовин в аналізі.

Органічні реактиви в хімічному аналізі. Аналітико-активні та функціонально-аналітичні групи органічних реагентів. Хромофорні та ауксохромні групи. Сполуки органічних реагентів, які використовуються в аналізі: солі, йонні асоціати, хелатні сполуки. Стійкість хелатних сполук. Способи підвищення чутливості і селективності реакцій органічних реагентів з неорганічними йонами. Основні органічні реагенти, які використовуються в аналізі неорганічних сполук. Основні методи аналізу, які використовують органічні реагенти.

Рівновага оксидаційно-відновних реакцій. Використання

Оксидаційно-відновних реакцій в аналізі

Оксидаційно-відновні реакції. Константа рівноваги редокспроцесу. Визначення напрямку оксидаційно-відновних реакцій та вплив на нього різних факторів. Основні оксидатори та відновники, які використовуються в аналітичній хімії. Вибір оксидаційно-відновних реакцій для аналізу неорганічних та органічних сполук. Використання оксидаційно-відновних реакцій в аналізі різних по походженню сполук.

Гетерогенна рівновага. Використання в аналітичній хімії




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Теорія розчинів та закон діючих мас в аналітичній хімії | Гетерогенних процесів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.