Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Визначення чисельності окремих категорій працівників

Плануючи діяльність підприємства на майбутнє його керівництво повинно визначити необхідну чисельність працівників для виконання накреслених завдань. Планування чисельності починається з оцінки її наявності за категоріями працюючих (робітники, керівники, спеціалісти, службовці), а також за професіями, спеціальностями, розрядами. Чисельність

працюючих залежить від специфіки підприємства (масове чи серійне, одиничне чи дослідне, ритмічний випуск продукції чи сезонний), а також зовнішніх факторів (особливості ринку праці, вартість праці, державні програми, замовлення і контракти, юридичні аспекти, надомна праця і т. д.)

Загальна чисельність працівників підприємства складається із чисельності промислово-виробничого і непромислового персоналу.

Планова чисельність промислово-виробничого персоналу розраховується за формулою:

де Чп.в.п.б. – чисельність промислово - виробничого персоналу за звітний період;

Ід – індекс росту обсягу виробництва;

Іп.п. – індекс росту продуктивності праці.

Планову чисельність працівників можна визначити на основі повної трудомісткості продукціїза формулою:

де t – повна трудомісткість виробничої програми планового року, нормо – годин;

Трп – розрахунковий ефективний фонд часу одного працівника, годин;

Квн – очікуваний коефіцієнт виконання норм

Чисельність робітників зайнятих на роботах, що нормуються розраховується таким чином:

де ti – планова трудомісткість одиниці і–го виду виробу, нормо-годин;

mi – кількість виробів і-виробу, одиниць;

n – кількість видів виготовлюваних одиниць.

Трп – розрахунковий ефективний фонд часу одного працівника, годин;

Квн – очікуваний коефіцієнт виконання норм;


Читайте також:

  1. I визначення впливу окремих факторів
  2. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  3. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  4. III. Процедура встановлення категорій об’єктам туристичної інфраструктури
  5. Ocнoвнi визначення здоров'я
  6. А. Структурно-функціональна класифікація нирок залежно від ступеню злиття окремих нирочок у компактний орган.
  7. Адаптація працівників.
  8. АДАПТОВАНА ДО РИНКУ СИСТЕМА ФОРМУВАННЯ (НАБОРУ) ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ ПЕРСОНАЛУ. ВІДБІР ТА НАЙМАННЯ НА РОБОТУ ПРАЦІВНИКІВ ФІРМИ
  9. Адміністративні правопорушення в галузі охорони здоров'я. Адміністративна відповідальність медичних працівників.
  10. Алгебраїчний спосіб визначення точки беззбитковості
  11. Аналіз ефективності діяльності працівників банку
  12. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні




Переглядів: 873

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Поняття, класифікація та структура персоналу. | Чисельність основних робітників зайнятих на ненормованих роботах

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.