МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Умови створення якісного сервісу на туристичному підприємствіСвітова практика виробила певні правила організації ефективного сервісу, дотримання яких дозволяє туристському підприємству створювати якісний туристський продукт. 1. Дотримання основних і найважливіших для сфери туризму принципів сучасного сервісу. До них відносяться: - максимальна відповідність послуг, що надаються, вимогам споживачів і характеру споживання; - нерозривний зв'язок сервісу з маркетингом, його основними принципами і задачами; - гнучкість сервісу, його спрямованість на облік змінних вимог ринку, переваг споживачів туруслуг. 2. Створення необхідних умов для персоналу, покликаних забезпечити якісний сервіс. До них відносяться: - ергономічність робочих місць; - чітке формулювання правил, обов'язкових для виконання кожним співробітником; - чітка система оцінки якості роботи кожного співробітника, що дозволяє об'єктивно виміряти кількісно і якісно ефективність сервісу, особливо доброзичливість і ввічливість; - мотивація персоналу, його щира зацікавленість в добрих показниках підприємства, бажання і уміння робити всю роботу максимально ефективно, настрій на самовдосконалення; - система підвищення кваліфікації персоналу. 3. Оптимізація організаційної структури управління підприємством, що надає туристські послуги. Необхідною умовою якості обслуговування є ефективність взаємодії всіх елементів структури, що дозволяє негайно виправляти помилки і виключати можливість їх повторення. 4. Всесторонній, повний, об'єктивний і безперервний контроль за якістю сервісу, припускаючий, зокрема: - участь клієнта в оцінці якості і контролю за ним; - створення методик і критеріїв, що дозволяють співвіднести вимоги стандартів з фактичним положенням справ; - встановлення самоконтролю персоналу; - постійна робота з групами якості; - застосування чітко сформульованих кількісних критеріїв оцінки якості послуг, що надаються; - участь персоналу в створенні критеріїв якості; - застосування технічних засобів контролю за якістю; - створення системи контролю на підприємстві і ін. При створенні системи контролю за якістю сервісу необхідно дотримувати принцип безперервності. Це означає, що система контролю повинна забезпечувати постійний контроль на всіх етапах технологічного циклу і по всіх параметрах. Таким чином, система якості повинна забезпечувати високий рівень якості, його відповідність стандартам і потребам туриста, а також служити інструментом для створення спеціальних технологій по раціональному управлінню підприємством.
|
||||||||
|