Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Теоретична частина

Змішування – процес утворення однорідних систем із сипких та пластичних матеріалів. Змішування широко застосовується в хімічній промисловості. Його здійснюють механічним, гідравлічним, пневматичним та деякими іншими способами. Машини, що використовуються для змішування, називаються змішувачами.

Процеси змішування необхідні:

Ø для створення оптимальної поверхні регулюючих речовин;

Ø для зміни фізичного стану речовини;

Ø для пришвидшення хімічних реакцій та теплопередачі;

Ø для отримання суспензій, емульсії та різноманітних паст.

Для різноманітних цілей перемішують речовини, що знаходяться в однакових чи різноманітних станах: тверді компоненти з твердими, тверді з рідкими, рідкі з рідкими.

За способом перемішування змішувачі можна поділити на механічні, газові та комбіновані.

В залежності від режиму розрізняють змішувачі періодичної та безперервної дії.

За технологічним призначенням змішувачі поділяють на:

1. Машини для перемішування рідких сумішей (кранові, шламові, пропелерні, турбінні, планетарні).

2. Машини для перемішування сухих порошкових та зернистих матеріалів (механічні змішувачі примусової дії – лопатеві, бігункові, планетарні).

3. Машини для приготування грубо дисперсних суспензій.

Найпоширеніші горизонтальні двовальні змішувачі.

 

Рис. 1. Двовальний лопатевий змішувач безперервної дії:

1 – двигун; 2 – пасова передача; 3 – редуктор; 4 – зубчаті колеса;

5 – розвантажуючий затвор; 6 – вал; 7 – лопаті; 8 – корито.

 

Компоненти суміші безперервним потоком попадають відповідними дозаторами в корито змішувача 8, в якому обертаються в різні сторони два вала 6 із закріпленими на них лопатями 7. Лопаті встановлені під відповідними кутами так, щоб суміш інтенсивно переміщувалась в радіальному напрямку і поступово переміщувалась до розвантажуючого затвору 5.

Лопатеві вали приводяться в обертання двигуном 1 через пасову передачу 2, редуктор 3 та зубчаті колеса 4.

На кожному валу встановлюються 30-60 лопатей під кутом 40-45 ͦ.

Основними параметрами змішувача є: швидкість обертання валів, розмір лопатей, нахил лопатей до осі валів, діаметр та крок розміщення лопатей, довжина зони змішування.

 




Переглядів: 804

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Вихідні дані | Практична частина

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.