Яка олія має найбільшу біологічну цінність?
1. Нерафінована
205. Що станеться з олією соняшниковою нерафінованою, яка довго зберігається за температури 0…–10С?
4. Загусне, помутніє
206. За чистотою молоко поділяють на такі групи:
1. Перша, друга, третя
207. Основним білком і цукром коров’ячого молока є:
3. Білок казеїн, цукор лактоза
208. Енергетична цінність питного молока коливається в межах ккал/100 г:
4. 30–80
209. За способом теплової обробки питне молоко поділяють на:
2. Пастеризоване, суперпастеризоване, стерилізоване, суперстерилізоване, пряжене
210. У вітамінізоване молоко додають таку кількість вітаміну С, г/т:
3. 110
211. Оптимальна температура для зберігання пастеризованого і пряженого молока та пастеризованих вершків:
4.(4±2)0С
212. До складу заквасок, які використовують для виготовлення кисломолочних напоїв, входять:
3. Молочнокислі стрептококи, молочнокислі палички, болгарська і ацидофільні палички, кефірні грибки, дріжджі на лактозу
213. Основна сировина для виготовлення сметани:
1. Вершки з вмістом жиру від 10 до 25%
214. Світло-кремовий колір ряжанки визначається:
2. Високотемпературною обробкою молока
215. Згірклість кисломолочних продуктів є наслідком:
3. Окислення жиру
216. До молочних консервів належать:
4. Згущені і стерилізовані молоко та вершки
217. Вершкове масло за якістю поділяють на товарні сорти:
4. Не поділяють
218. М’ясо інтенсивного червоного кольору із свіжим вираженим ароматом і мармуровістю, ніжною консистенцією відповідає:
3. Яловичині
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:
|
|