МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Харчові отруєння по ряду ознак схожі на інфекційні захворювання. Назвіть одну з цих ознак?A - контагіозність; B - вироблення імунітету; C - гостра коротка течія (найчастіше); D - наявність «епідемічного хвоста»; E - зв'язок тільки з їжею
2. Для мікотоксикозів найбільш характерні : A - ураження лише шлунково - кишковий тракт; B- відсутність симптомів ураження шлунково - кишкового тракту; C - переважно хронічна течія; D - протікають тільки гостро; E – ураження лише центральної нервової системи.
3. Відмінна особливість в клініці отруєння мухоморами: A - жовтяничне фарбування шкіри, підвищення температури тіла в результаті гемолізу еритроцитів; B - класична тріада всіх харчових отруєнь: нудота, блювота (часто неприборкана), пронос; C - симптоми поразки центральної нервової системи: марення, галюцинації, судоми, звуження зіниць; D- симптоми ураження нирок, аж до уремії; E - симптоми ураження печінки: жовтяниця болі в правому підребер'ї.
4. Характерна органолептична ознака, що свідчить про забруднення хліба домішками бур'янів: A - хліб набуває незвично гіркуватий присмак; B - кірка такого хліба покривається невеликими круглими плямами яскраво-червоного кольору; C - м'якиш хліба набуває слизистої консистенції - результату дії протеолітичних ферментів бур'янів; D- хліба набуває незвичайний приторно-солодкий присмак; E - кірка хліба покривається білими крупинками (застиглий слиз, що виділяється бур'янами).
II. Харчові отруєння немікробної етіології: рослинного походження які є отруйними за певних умов. ІІІ. Харчові отруєння змішаної етіології – міксти(протей, стафілокок). Етіологія клініка.
|
||||||||
|