Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






За напрямом підготовки «Маркетинг»

Тести з дисципліни «Маркетинг»

Для проведення держіспиту

за напрямом підготовки «Маркетинг»

 

1. Передумовами виникнення маркетингу є:

1. розширення товарного асортименту;

2. розширення активів і пасивів підприємства;

3. наявність конкурентного середовища щодо виробників та споживачів продукції;

4. здійснення цінової політики.

2. Маркетинг треба розглядати як:

1. інструмент підвищення ефективності системи будь-якої сфери;

2. засіб забезпечення ефективності виробничої діяльності;

3. процес вивчення, формування і задоволення потреб споживачів з метою одержання прибутку;

4. знаряддя забезпечення ефективності сфери обміну.

3. До рис сучасного маркетингу належать:

1. неефективність;

2. інноваційність;

3. збитковість;

4. масовість.

4. Маркетинг починається з:

1. інвестування;

2. розробки та виробництва товару для продажу;

3. інформаційно-рекламної кампанії;

4. вивчення ринку та запитів споживачів.

5. Мультимаркетинг передбачає:

1. скорочення часу на створення нового товару, тобто являє собою відповідну реакцію на виявлений попит;

2. багатоканальний рух товарів;

3. можливість оперативного реагування за допомогою комплексу маркетингових заходів на сигнали ринкового середовища під час реалізації збутових завдань виробника;

4. діяльність, засновану на точному, детальному сегментуванні ринку, націлену на задоволення потреб вузького кола людей або навіть конкретної людини.

6. Ціна – це:

1. вартісна категорія;

2. інструмент розподілу;

3. засіб контролю;

4. ревізія.

7. Базові моделі ціноутворення базуються на:

1. витратах виробництва, конкуренції, попиті;

2. валовому прибутку, пропозиції, постачальниках;

3. попиті, дискримінації;

4. теорії трудової вартості.

8. Функція бізнесу сфери виробництва і торгівлі полягає насамперед у:

1. створенні корисності для споживача;

2. забезпеченні зайнятості населення в регіоні;

3. задоволенні підприємницьких амбіцій певної частки населення.

4. отриманні прибутків підприємством.

9. Модифікація ринку спрямована на:

1. застосування активних заходів стимулювання збуту;

2. збільшення споживання існуючого товару за рахунок пошуку нових споживачів на нових сегментах ринку ;

3. розробку більш дійової реклами ;

4. поліпшення якості, властивостей та зовнішнього оформлення товару.

10. Концепція маркетингу стверджує, що для досягнення цілей фірми необхідно щоб:

1. витрати на виробництво товару були мінімальні, а ціни – доступні якнайбільшій кількості покупців;

2. товари мали найвищу якість та експлуатаційні характеристики;

3. зусилля у сфері збуту та стимулювання покупців були максимальні;

4. виявлялися та задовольнялися потреби споживачів краще, ніж це роблять конкуренти.

11. Виробнича концепція стверджує, що для досягнення цілей фірми необхідно щоб:

1. витрати на виробництво товару були мінімальні, а ціни – доступні якнайбільшій кількості покупців;

2. товари мали найвищу якість та експлуатаційні характеристики;

3. зусилля у сфері збуту та стимулювання покупців були максимальні;

4. виявлялися та задовольнялися потреби споживачів краще, ніж це роблять конкуренти.

12. Імідж продукту, марки, фірми - це:

1. позитивна асоціація, що виникає в людині у зв’язку з найменуванням продукту, марки, підприємства;

2. сукупність якісних і вартісних характеристик товару;

3. ступінь привабливості товару для споживача ;

4. період, коли товар купується споживачами .

13. Рік, у якому Українська Асоціація Маркетингу стала членом ЕSOMAR (Світової асоціації професіоналів соціологічних і маркетингових досліджень) та EMC (Європейської маркетингової конфедерації), – це:

1. 2005 р.;

2. 2000 р.;

3. 2007 р.;

4. 2004 р.

14. Товарна концепція стверджує, що для досягнення цілей фірми необхідно, щоб:

1. витрати на виробництво товару були мінімальні, а ціни – доступні якнайбільшій кількості покупців;

2. товари мали найвищу якість та експлуатаційні характеристики;

3. зусилля у сфері збуту та стимулювання покупців були максимальні;

4. виявлялися та задовольнялися потреби споживачів краще, ніж це роблять конкуренти.

15. Суб’єкти конкуренції – це:

1. малі підприємства, спільні підприємства;

2. державні підприємства;

3. підприємства, які виробляють і продають або купують і перепродають товари;

4. підприємства споживчої кооперації.

16. Концепція інтенсифікації комерційних зусиль стверджує, що для досягнення цілей фірми необхідно, щоб:

1. витрати на виробництво товару були мінімальні, а ціни – доступні якнайбільшій більшій кількості покупців;

2. товари мали найвищу якість та експлуатаційні характеристики;

3. зусилля у сфері збуту та стимулювання покупців були максимальні;

4. виявлялися та задовольнялися потреби споживачів краще, ніж це роблять конкуренти.

17. Маркетингове дослідження – це:

1. вивчення теорії маркетингу;

2. дослідна діяльність, спрямована на задоволення інформаційно-аналітичних потреб маркетингу;

3. розробка маркетингових планів і стратегій щодо управління різноманітними ринковими явищами і процесами;

4. вивчення практики маркетингу.

18. Концепція соціально-етичного маркетингу вимагає від суб'єктів ринку:

1. прагнення держави, товаровиробників і споживачів до збільшення своїх доходів;

2. прагнення товаровиробників щодо збільшення своїх доходів за рахунок створення дефіциту пропозиції товару;

3. прагнення держави контролювати виробництво товарів;

4. задоволення потреб споживачів, одержання товаровиробником прибутку та виконання вимог суспільства щодо збереження довкілля.

19. Філософський аспектмаркетингу:

1. пріоритетне задоволення запитів покупця або клієнта, орієнтація на постійне новаторство, пріоритет довгострокових цілей діяльності над короткостроковими;

2. постійна турбота про образ фірми і її продукції, стимулювання почуттєвого, а не раціонального сприйняття продукту;

3. орієнтація діяльності фірми на охорону здоров'я споживачів і навколишнього середовища, тобто забезпечення відповідних заходів безпеки;

4. сумарний ефект філософського, поведінкового, інформаційного аспектів, аспектів принципу дії, диференціації, організаційного і соціального аспектів.

20. До основних функцій маркетингу не належать:

1. маркетингові дослідження;

2. товарна і цінова політики;

3. технічне переобладнання виробництва;

4. розподільча і комунікаційна політики.

21. Потреба – це:

1. потреба, яка підкріплена спроможністю, тобто забезпечена грошима;

2. відчуття людиною нестачі чого-небудь;

3. нужда, яка набула специфічної форми відповідно до культурного рівня та особи індивіда;

4. засіб підвищення ефективності маркетингової діяльності.

22. Обмін – це:

1. акт одержання будь-якого бажаного об'єкта з пропозицією чого-небудь натомість;

2. все те, що може задовольнити нужду або потребу і пропонується для ринку з метою привернення уваги, придбання, використання або вживання;

3. сукупність існуючих та потенціальних покупців товару;

4. комерційний обмін цінностями між двома сторонами.

23. Проведення маркетингових досліджень дозволяє здійснити:

1. пошук потенційних покупців та детальний аналіз потреб існуючих покупців;

2. дослідження поведінки та мотивації покупців;

3. продаж товарів за ціною, нижчою за собівартість;

4. поступове захоплення цільового ринку збуту.

24. Спостереження – це:

1. уточнення, яка марка товару купується найчастіше;

2. реєстрація поведінки людей, яка доступна безпосередньому спостереженню і містить цікаву для дослідника інформацію;

3. дослідження зв’язку спостерігача з об’єктом спостереження;

4. техніка фіксації особливостей, елементів поведінки об’єкта спостереження.

25. Мета процесу управління маркетингом – визначити перспективні напрямки маркетингової діяльності, які зможуть забезпечити фірмі:

1. максимально широкий асортимент продукції;

2. монопольне положення на ринку;

3. максимальне завантаження виробничих потужностей;

4. конкурентні переваги на ринку.

 

26. Основна відмінність попиту від потреби полягає в тому, що:

1. попит забезпечений купівельною спроможністю;

2. попит є конкретнішим поняттям, а потреба – переважно абстрактна;

3. попит реалізується на ринку;

4. попит, порівняно з потребою, є суб’єктивним.

27. Потреби розподіляють відповідно до теорії А. Маслоу:

1. на п'ять рівнів і дві категорії;

2. на два рівні і п'ять категорій;

3. на п'ять категорій і два рівні;

4. на п’ять рівнів і три категорії.

28. До рушійних сил ринкової економіки А. Сміт зараховував:

1. дію законів попиту і пропозиції;

2. повну зайнятість;

3. сильну державну владу;

4. цільові державні капіталовкладення.

29. Маркетингові ризики поділяються на:

1. міжнародні та національні;

2. об’єктивні та суб’єктивні;

3. внутрішньогалузеві та зовнішньогалузеві;

4. основні та другорядні.

30. Модель ринку охоплює такі елементи як:

1. попит, пропозиція, ринок;

2. товар, вартість, ціна;

3. попит, пропозиція, ціна;

4. товар, попит, дохід.

31. Маркетингова ревізія – це:

1. об’єктивне оцінювання маркетингових функцій підприємства, застосовуваних методів і процедур, а також діяльності персоналу;

2. перевірка фінансових показників підприємства;

3. аналіз виробничо-збутової діяльності;

4. перевірка виконання бізнес-плану.

32. Суть цінової політики полягає:

1. у свідомому керуванні діяльністю із встановленням цін;

2. дослідженні рівня попиту на товари і послуги;

3. у створенні і підтриманні в динаміці оптимальної структурицін на товари і на ринках;

4. у свідомому керуванні діяльністю із встановленням цін, у створенні і підтриманні в динаміці оптимальної структурицін на товари і на ринках.

33. Якщо ціна встановлюється нижчою, ніж у конкурентів, на короткий термін, пропонується така стратегія:

1. "збирання вершків";

2. психологічного впливу;

3. лідера на ринку;

4. просування на ринок.

34. Максимальна ціна товару визначається:

1. величиною попиту на товар;

2. цінами конкурентів на аналогічний товар;

3. найвищим рівнем сукупних витрат;

4. монопольним статусом виробника.

35. Складові елементи структури оптової ціни підприємства – це:

1. собівартість продукції, нормативний прибуток;

2. собівартість продукції, нормативний прибуток, ПДВ;

3. собівартість продукції, нормативний прибуток, ПДВ, акциз;

4. собівартість

36. Стимулююча функція ціни для виробника нової продукції переважно проявляється через:

1. встановлення в ціні більш високого рівня прибутку;

2. збільшення самої ціни;

3. зменшення ставки ПДВ;

4. збільшення ставки акцизного збору.

37. Ціна, яка встановлюється договором залежно від певних умов на певну дату:

1. тверда;

2. змінювальна;

3. ринкова;

4. оптова.

38. Ціна рівноваги товару на ринку – це ціна, яка:

1. урівноважує витрати на виробництво та корисність товару;

2. балансує витрати на виробництво та якість товару;

3. пропонує кількість товару, що дорівнює потрібній ринку кількості товару;

4. балансує запити покупців та їх доходи.

39. Зоологічний музей продає студентам, дітям та дорослим квитки за різними цінами. Цей метод цінової дискримінації має назву:

1. модифікація цін залежно від споживчого сегмента;

2. залежно від іміджу продукту;

3. залежно від місця продажу;

4. залежно від часу.

40. Престижна ціна – це:

1. встановлення ціни на рівні ведучої фірми в галузі;

2. встановлення ціни на вироби найвищої якості і які мають певні особливості;

3. встановлення ціни, яка б забезпечила максимальний прибуток;

4. встановлення ціни на новий товар-імітатор.

41. Тендерне ціноутворення — це:

1. розрахунок цін, виходячи з реакції споживачів;

2. розрахунок цін, виходячи з поведінки конкурентів;

3. розрахунок цін, виходячи зі значень еластичності попиту;

4. розрахунок прямих витрат на виготовлення одиниці продукції.

42. Функція ціни, яка є основним чинником регулювання пропозиції товарів на ринку:

1. облікова;

2. балансуюча;

3. стимулююча;

4. розподільча.

43. Ціни, за якими товари реалізуються у роздрібній торговельній мережі населенню:

1. оптові ціни підприємства;

2. оптові ціни промисловості;

3. фіксовані ціни;

4. роздрібні ціни.

44. Ціна, що має стійку тенденцію до зниження, називається:

1. біржовою;

2. відпускною ціною підприємства;

3. спадною;

4. кошторисною.

45. Ціна, що визначається відповідно до теорій поведінки покупців, називається:

1. біржовою;

2. психологічною;

3. спадною;

4. кошторисною.

46. Встановлення низьких цін на товари з метою проникнення на нові ринки, завоювання попиту з подальшим підвищенням цін на товари – це:

1. стратегія «зняття вершків»;

2. стратегія низьких цін;

3. стратегія цільових цін;

4. стратегія пільгових цін.

47. Одним із найважливіших інструментів ринкових досліджень, спрямованих на виявлення ринкових можливостей розвитку є:

1. дослідження;

2. сегментація;

3. проектування;

4. прогнозування.




Переглядів: 1730

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Закон Вебера-Фехнера, определяющий изменение ощущения яркости | Укажіть, за яким із показників можна визначити мінімальний обсяг виготовлення нового товару?

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.013 сек.