Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






ТЕМА 7. КОМПОЗИЦІЯ. ОСНОВНІ ЕЛЕМЕНТИ ТА ПРОЦЕС ЇЇ СТВОРЕННЯ

План

1. Види композиції товарів

2. Властивості та якості композиції

3. Засоби композиції

4. Роль орнаменту в товарах народного споживання

& Література [5, 14, 18, 19]

 

Види композиції товарів

Композиціяце закономірність розподілу елементів форми, кольору, які підкреслюють гармонію та образність виробу

 
 

 

 


¨ Площинна композиція – поєднання елементів, які можуть вимірюватися в двох напрямках

¨ Об’ємна композиція – використовує всі три виміри.

 

Категорії композиції:

· тектоніка,

· об’ємно-просторова структура,

· ансамбль

Ä Тектоніка – відображення у формі роботи конструкції матеріалу.

Ä Об’ємно-просторова структура –важливою умовою її цілісності є загальна впорядкованість

Ä Ансамбль – структурне об’єднання, узгодженість всіх частин цілого. Ансамбль предметного середовища визначається як емоційно-виразний комплекс виробів, об’єднаних єдиною манерою виконання, єдиним естетичним задумом.

 




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Відповідними кольорами кодують певні категорії й товарні сорти харчових продуктів: морепродукти - синій колір, овочі — зелений, жовтий, червоний кольори, м'ясопродукти - червоний. | Властивості та якості композиції

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.