Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Методи і завдання лабораторного контролю

Якість сировини, що надходить, напівфабрикатів і готових виробів, правильність ведення технологічного процесу і дотримання рецептур контролюються єдиними методами за наступними напрямками.

1. Дослідження продуктів, сировини, напівфабрикатів і готових виробів на доброякісність.

2. Дослідження напівфабрикатів і сировини на відповідність їх ГОСТам, ТУ та ін

3. Спеціальні види досліджень: кількість лактози, якість фритюрного жиру та ін

4. Дослідження продукції кондитерських цехів.

Дослідження сировини і готових виробів проводять двома методами: органолептичними і лабораторним. Результати аналізів заносять в журнал і записують у спеціальні бланки, які передають на склад або в кондитерський цех. Періодичність проведення аналізів визначена технологічними інструкціями і спеціальним графіком лабораторії.

Для контролю готових виробів використовують передбачені ГОСТами методи випробувань кондитерських виробів, а для аналізу сировини - методи, передбачені ГОСТами для кожного виду сировини.

Про доброякісності виробів та правильності організації технологічного процесу можна досить точно судити за органолептичними показниками (смак, консистенції, зовнішнім виглядом, запахом та ін.)

Цей метод має велике значення, так як смакові якості виробів є основними. Існують спеціальні технічні умови, яким повинні відповідати досліджувані кондитерські вироби за органолептичними показниками. Однак якщо виріб відповідає цим показникам, але має поганий смак, воно все ж бракується.

Для всебічної оцінки якості виробів застосування органолептичного методу недостатньо, так як він не дозволяє визначити повноту вкладення сировини, наявність шкідливих речовин у виробах і ін Більш точні й об'єктивні відомості дають лабораторні дослідження. У лабораторії, користуючись фізико-хімічними методами, встановлюють дотримання норм закладки сировини.

Однак недоліками лабораторного методу є його відносна складність і тривалість часу, необхідного для дослідження.

При аналізі кондитерських виробів доцільно поєднувати обидва методи дослідження, так як це дає можливість найбільш повно визначити якість виробу.

Крім цих досліджень застосовують ще бактеріологічні та біологічні методи досліджень.




Переглядів: 715

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.028 сек.