Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Послідовність подачі страв

Як правило, у ресторанах страви подаються в тім порядку, у якому складене традиційне меню, але в залежності від характеру обіду порядок може мінятися. Особливо часто це відбувається при організації неформальних обідів. У таких випадках порядок подачі страв визначає офіціант, орієнтуючись на

побажання гостей. Варто помітити, що не всі страви,

подавані на стіл, включаються у формальну структуру меню. Перед першою стравою можна подати:

· канапе;

· овочі під соусом;

· гарячі або холодні закуски, нарізані маленькими шматочками.

Зараз вибір соусів і приправ просто величезний, тому цілком природно, що деякі з них ставляться на стіл, щоб відвідувачі самі могли вибрати, що їм більше до смаку. Приправи і соуси офіціант пропонує на вибір гостей. В обов’язки офіціанта входить не тільки подача страв, але і контроль, щоб у його розпорядженні завжди були необхідні соуси і приправи, наприклад: кілька видів гірчиці, чорний мелений перець, різні кетчупи й інші приправи, що підходять до меню ресторану.

Що стосується подачі сиру, то його можна подавати перед десертом, замість десерту, після нього - це залежить від бажання клієнта. Так, одні відвідувачі переважають , щоб сир подавали до столового вина, а іншим подобається, щоб його подавали пізніше, до портвейну або кави.

Правильна процедура подачі сиру і відповідного супроводу до нього залежить від сорту сиру, а те, з чим подаються сири, багато в чому визначається модою, смаковими пристрастями відвідувачів і, звичайно,

традиціями ресторану. Супровід до кави не включається в основне меню (так само, як і деякі закуски) і обмежується лише фантазією кухаря. Стандартно практикується подача до кави маленької шоколадки або шоколадної цукерки, однак багато ресторанів останнім часом підбирають асортимент страв, подавання до кави, за своїм розсудом. Часто до кави подають маленькі кекси або бісквіти, фірмовий шоколад, заморожені фрукти печиво і т.д.

 




Переглядів: 2699

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.