Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






JONATHAN SWIFT AND THE ERRAND BOY

 

Jonathan Swift, the famous Irish writer (1667–1745), leading satirist of his age, was not very generous. He seldom gave anything to the servants of those who sent him presents. But once he received a lesson from a boy who very often brought him hares, partridges, and other game.

One day the boy arrived with a heavy basket full of fish, fruit, and game. When Swift opened the door, the boy said gruffly, “Here, my master has sent you a basket full of things.”

Swift, feeling displeased at the boy’s rude manners, said to him: “Come here, my boy, and I will teach you how to deliver a message a little more politely. Come, imagine yourself Jonathan Swift, and I will be the boy.”

Swift opened the door, the boy said gruffly, “Here, my master has sent you a basket full of things.”

Then taking off his hat very politely and addressing himself to the boy, he said: “Sir, my master sends you a little present and begs you will do him the honour to accept it.” “Oh, very well, my boy,” replied the boy, “tell your master I am much obliged to him, and there is half a crown for yourself.”

Swift laughed heartily, and gave the boy a crown for his wit.

STUDENT CARD

 

European scientists say they have found further evidence that how you serve food and drink matters hugely in the perception of taste. Researchers at the Polytechnic University of Valencia and the University of Oxford recruited 57 volunteers and asked them to taste hot chocolate served in plastic cups with four different colours – white, cream, red and orange. All of the cups were white on the inside.

The chocolate was the same in all the samples, but the volunteers found that the flavour was better when the drink was served in the orange or cream­coloured cups.

“The colour of the container where food and drink are served can make taste and aroma better,” Betina Piqueras­Fiszman of the Polytechnic University of Valencia said in a press release.

“The findings could be beneficial to chefs and food manufacturers,” Piqueras­Fisz-man added. Previous research has found that yellow containers boost the perception of flavour of lemons in soft drinks; beverages in cold colours, like blue, seem more thirst­quenching than warm colours like red; and if drinks are pink, they are perceived as being more sugary.

 

 

STUDENT CARD

 




Переглядів: 1003

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.