Студопедия
Новини освіти і науки:
Контакти
 


Тлумачний словник






Асортимент плодово-ягідних консервів

Соки плодові і ягідні. Основою для їхнього готування є культурні і дикоростущі сорти плодів і ягід, винограду. Види соку: натуральний прояснений і непрояснений, купожований прояснений і непрояснений; з цукром чи цукровим сиропом; з м'якоттю. Їх уживають як напої, крім того плодові соки можуть служити напівфабрикатами для виготовлення желе, натуральних сиропів, для виробництва безалкогольної продукції, лікеро-горілчаних виробів.

Компоти.Виготовляють із свіжих плодів і ягід, одного чи декількох видів (асорті). Компоти використовуються як десерт.

Концентровані соки.Одержують уварюванням натуральних соків з уловлюванням ароматизуючих речовин і поверненням їх у готовий продукт.

Варення. Готують з ягід, плодів, уварюють у цукровому сиропі. Сировина може бути свіжою, замороженою чи сульфицованою (з додаванням сірчистої кислоти), причому плоди і ягоди в готовому варенні повинні бути добре просочені цукровим сиропом і рівномірно в ньому розподілені.

Джем. Одержують шляхом варіння цілих чи плодів ягід у цукровому чи цукропаточному сиропі, але, на відміну від варення, консистенція сиропу желеподібна, що досягається іноді додаванням желюючих речовин. Ягоди в джемі можуть бути розвареними.

Повидло.Готують шляхом уварювання з цукром фруктово-ягідних пюре з додаванням соків чи пектину і харчових кислот.

Желе.Це прозора желеподібна маса, отримана шляхом уварювання фруктово-ягідного соку з цукром, чи з додаванням желуючих речовин.

Плодово-ягідні пюреподібні продукти.Це плодово-ягідна маса зі свіжих плодів і ягід, простерилізована, розфасована в банки і герметично закупорена, може бути з додаванням і без додавання цукру, зі змістом сухих речовин 7-13%.

Фруктові соуси.Наготовлюють з різних протертих з цукром плодів і ягід, уварених до змісту сухих речовин 21-23%.

Фруктові приправи.Виготовляють із плодово-ягідного пюре з цукром і додаванням пряностей - гвоздики, кориці й імбиру.

Плодово-ягідні сиропи й екстракти.Одержують шляхом уварювання, консервування з сорбіновою кислотою чи десульфіцированого соку.



Интернет реклама УБС

Плоди і ягоди у власному соку.Одержують зі свіжих плодів і ягід, заливають соком того ж виду продукту, стерилізують.

Конфітюр. Одержують зі свіжих чи заморожених плодів і ягід, уварюють до желеподібного стану з додаванням пектину, ванілі і харчових кислот.

Консервовані плодові заготівлі.Одержують із плодів і ягід, соки плодів і ягід консервують з діоксідом сірки, бензойнокислим натрієм чи сорбіновою кислотою, для подальшої переробки в джем, повидло, екстракт.

Цукати. Продукт, отриманий зі свіжих чи заморожених плодів і ягід, сварених у цукровому сиропі, після чого їх підсушують і обсипають дрібним цукровим піском.


Читайте також:

  1. Аналіз асортименту й структури випуску продукції.
  2. Аналіз товарного асортименту та номенклатури
  3. Асортимент кондитерських виробів для діабетиків
  4. Асортимент круп
  5. Асортимент овочевих консервів
  6. Асортимент оргтехніки
  7. Асортимент швейних виробів
  8. Асортимент шкільних товарів
  9. Асортиментна політика
  10. Асортиментна політика.
  11. Асортиментний процес включає три основних етапи: концентрацію, кастомізацію і розсіювання.




<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Асортимент овочевих консервів | Вимоги до якості і дефекти консервів

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:


 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.001 сек.