Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ШОКОЛАДНО-СИРНА ПАСКА

ü ПОТРІБНО

ü Полуниця - 4 шт., волоські горіхи - 150 г, цукрова пудра - 6 ст. л., шоколад білий - 100 г, шоколад темний - 200 г, сир 9% - 500 г, вершки 33% - 350 г, масло вершкове - 100 г.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Першим ділом потрібно приготувати сирну масу. Для чого сир бажано протерти через сито або добре розім'яти його ложкою. Розділити масу приблизно на 2 частини. Для шоколадної маси можна використовувати трохи меншу кількість.

ü Вершкове масло розтоплювати не треба, бажано, щоб воно було кімнатної температури. Для чого його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, тоді воно те, що потрібно. Волоські горіхи подрібнити за допомогою ножа. Для однієї частини приготувати шоколад.

ü Шоколадну плитку подрібнити на шматочки, покласти в невелику каструлю і спорудити водяну баню. На водяній бані шоколад легко починає плавитися, додати до нього 100 г вершків і добре розмішати до повної готовності шоколаду. Потім отриманій шоколадно-вершковій масі дати охолонути.

ü Решту вершків збити до пишноти з цукровою пудрою за допомогою віночка або міксера. Для білої маси в сир вмішати частину вершків, додати 3 ст. л. цукрової пудри, вершкове масло (100 г) і за допомогою міксера збити, по закінченню засипати жменьку подрібнених горіхів і перемішати.

ü Одна частина маси (біла) готова. Тепер приготувати темну сирну масу. У сир додати вершкове масло, підготовлений розтоплений шоколад з вершками, цукрову пудру, ретельно перемішати і збити міксером. Можна також додати горішки. Всі трудомісткі процеси закінчилися. Тепер потрібно підготувати форму.

ü Для того, щоб паска потім легко відділялася від стінок, її необхідно вистелити марлевою тканиною. Тканину попередньо намочити і віджати, за розміром тканини повинно вистачити на саму форму і щоб залишилися звисаючі боки.

ü Надалі тканина буде збирати сироватку, яка виділяється при витримуванні паски. Заповнити пасочницю сирною масою, при цьому чергувати шари - білий і шоколадний. Накрити широке дно форми кінцями тканини. Зверху пристосувати яку-небудь підставку і покласти що-небудь важке.

ü У такому вигляді залишити при кімнатній температурі години на дві-три. Потім прибрати вантаж і поставити в холодильник на ніч. В ідеалі паска повинна постояти на холоді 10-12 год. Вранці дістати форму з холодильника, перевернути її на тарілку.

ü Акуратно роз'єднати боки пасочниці і обережно зняти тканину. Не потрібно особливо переживати, за ніч вся маса добре сформується і буде в міру пишною, на стінках переведеться малюнок. Це вже готова страва, але можна її ще й прикрасити.

ü У моєму варіанті - оздоблена свіжими ягодами полуниці і розтопленим білим шоколадом.

Свято Великодня зазвичай такий відповідальний день, що будь-яка господиня обов'язково намагається приготувати що-небудь смачненьке для своїх близьких. Традиційно печуть паски, пиріжки, фарбують яйця і готують паску з сиру. Я по можливості і при наявності часу теж намагаюся дотримуватися традиції і не залишити своїх рідних без паски. Благо робити її зовсім нескладно і можна знайти багато різноманітних і чудових рецептів.

Сайт. Shefkuhar.com.ua




Переглядів: 319

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.