МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
ШОКОЛАДНО-СИРНА ПАСКАü ПОТРІБНО ü Полуниця - 4 шт., волоські горіхи - 150 г, цукрова пудра - 6 ст. л., шоколад білий - 100 г, шоколад темний - 200 г, сир 9% - 500 г, вершки 33% - 350 г, масло вершкове - 100 г. ü ПРИГОТУВАННЯ ü Першим ділом потрібно приготувати сирну масу. Для чого сир бажано протерти через сито або добре розім'яти його ложкою. Розділити масу приблизно на 2 частини. Для шоколадної маси можна використовувати трохи меншу кількість. ü Вершкове масло розтоплювати не треба, бажано, щоб воно було кімнатної температури. Для чого його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, тоді воно те, що потрібно. Волоські горіхи подрібнити за допомогою ножа. Для однієї частини приготувати шоколад. ü Шоколадну плитку подрібнити на шматочки, покласти в невелику каструлю і спорудити водяну баню. На водяній бані шоколад легко починає плавитися, додати до нього 100 г вершків і добре розмішати до повної готовності шоколаду. Потім отриманій шоколадно-вершковій масі дати охолонути. ü Решту вершків збити до пишноти з цукровою пудрою за допомогою віночка або міксера. Для білої маси в сир вмішати частину вершків, додати 3 ст. л. цукрової пудри, вершкове масло (100 г) і за допомогою міксера збити, по закінченню засипати жменьку подрібнених горіхів і перемішати. ü Одна частина маси (біла) готова. Тепер приготувати темну сирну масу. У сир додати вершкове масло, підготовлений розтоплений шоколад з вершками, цукрову пудру, ретельно перемішати і збити міксером. Можна також додати горішки. Всі трудомісткі процеси закінчилися. Тепер потрібно підготувати форму. ü Для того, щоб паска потім легко відділялася від стінок, її необхідно вистелити марлевою тканиною. Тканину попередньо намочити і віджати, за розміром тканини повинно вистачити на саму форму і щоб залишилися звисаючі боки. ü Надалі тканина буде збирати сироватку, яка виділяється при витримуванні паски. Заповнити пасочницю сирною масою, при цьому чергувати шари - білий і шоколадний. Накрити широке дно форми кінцями тканини. Зверху пристосувати яку-небудь підставку і покласти що-небудь важке. ü У такому вигляді залишити при кімнатній температурі години на дві-три. Потім прибрати вантаж і поставити в холодильник на ніч. В ідеалі паска повинна постояти на холоді 10-12 год. Вранці дістати форму з холодильника, перевернути її на тарілку. ü Акуратно роз'єднати боки пасочниці і обережно зняти тканину. Не потрібно особливо переживати, за ніч вся маса добре сформується і буде в міру пишною, на стінках переведеться малюнок. Це вже готова страва, але можна її ще й прикрасити. ü У моєму варіанті - оздоблена свіжими ягодами полуниці і розтопленим білим шоколадом. Свято Великодня зазвичай такий відповідальний день, що будь-яка господиня обов'язково намагається приготувати що-небудь смачненьке для своїх близьких. Традиційно печуть паски, пиріжки, фарбують яйця і готують паску з сиру. Я по можливості і при наявності часу теж намагаюся дотримуватися традиції і не залишити своїх рідних без паски. Благо робити її зовсім нескладно і можна знайти багато різноманітних і чудових рецептів. Сайт. Shefkuhar.com.ua Переглядів: 319 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|