Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Дата______________ ІНСТРУКЦІЯ 33

(для студентів)

ПО ПРОВЕДЕННЮ ПРАКТИЧНОГО ЗАНЯТТЯ З ПРЕДМЕТУ

«ОСНОВИ МЕДСЕСТРИНСТВА»

 

Тема :«Особиста гігієна пацієнтів. Харчування та годування пацієнтів»

Знати:

ü Положення пацієнта у ліжку.

ü Надання пацієнтові зручного положення за допомогою функціонального ліжка та інших пристосувань.

ü Зміна постільної і натільної білизни тяжкохворим.

ü Догляд за шкірою, природними складками.

ü Пролежні.

ü Методики визначення ступеня ризику утворення пролежнів у пацієнта.

ü Фактори ризику розвитку пролежнів.

ü Медсестринські втручання в разі ризику розвитку пролежнів.

ü Тактика медичної сестри при пролежнях.

ü Догляд за волоссям.

ü Миття ніг. Підстригання нігтів на руках і ногах.

ü Догляд за ротовою порожниною.

ü Догляд за очима.

ü Догляд за носом.

ü Догляд за вухами.

ü Використання підкладних суден і сечоприймачів.

ü Догляд за зовнішніми статевими органами, промежиною.

ü Навчання пацієнтів і членів його сім’ї елементам догляду за природними шкірними складками і слизовими оболонками.

ü Складання порційної вимоги на харчування хворих та приблизного добового меню згідно з рекомендованою дієтою.

ü Здійснення контролю за санітарним станом приліжкових столиків і холодильників, за асортиментом і терміном зберігання продуктів.

ü Годування тяжкохворих у ліжку. Штучне харчування.

ü Робота у відділеннях стаціонару під контролем викладача, відпрацювання практичних умінь та навичок, виконання лікарських призначень, ведення щоденників, навчальної медсестринської історії хвороби.

Практичні навички:

Ø визначення ступеня ризику розвитку пролежнів у пацієнта;

Ø здійснення заходів з профілактики пролежнів;

Ø оброблення шкіри за наявності пролежнів;

Ø забезпечення правильного положення пацієнта за допомогою функціонального ліжка та інших пристосувань;

Ø приготування ліжка пацієнта;

Ø зміна постільної та натільної білизни;

Ø вжиття заходів з догляду за шкірою;

Ø догляд за волоссям;

Ø догляд за статевими органами, промежиною (профілактика попрілостей);

Ø догляд за очима;

Ø догляд за вухами, оброблення зовнішнього слухового ходу;

Ø догляд за носовими ходами;

Ø догляд за порожниною рота;

250

Ø подання сечоприймач тяжкохворим пацієнтам;

Ø подання металевого і гумового судно тяжкохворим пацієнтам;

Ø бесіда з пацієнтом і його родичами про суть призначеної дієти;

Ø складання порційної вимоги на харчування хворих;

Ø складання приблизного добового меню згідно з рекомендованою дієтою;

Ø здійснення контролю за санітарним станом приліжкових столиків, холодильника, асортиментом і терміном зберігання продуктів;

Ø годування тяжкохворих з ложки і напувальниці;

Ø здійснення штучного харчування пацієнта (на фантомі).

 

 




Переглядів: 699

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.