1. с. 119 – 139
4. с. 200 – 217; с.244 – 248
Вступ…………………………………………………………………………
|
|
Список рекомендованої літератури
|
|
Тема 1. Білки. Будова, властивості, перетворення у харчових процесах………………………………………………………….
|
|
Будова білків, властивості, класифікація……………………………………
|
|
Функціональні властивості білків……………………………………………
|
|
Перетворення білків у харчових технологіях……………………………….
|
|
Значення білків у життєдіяльності людини…………………………………
|
|
Методи визначення білків……………………………………………………
|
|
Тема 2. Вуглеводи. Будова, властивості, перетворення в харчових технологіях……………………………………………..
|
|
Будова вуглеводів, класифікація, властивості………………………………
|
|
Перетворення вуглеводів при виробництві харчових продуктів…………..
|
|
Функціональні властивості вуглеводів………………………………………
|
|
Роль вуглеводів в організмі людини…………………………………………
|
|
Тема 3. Ліпіди. Будова, властивості, їх перетворення в харчових технологіях………………………………………………..
|
|
Будова та класифікація ліпідів, склад сирого жиру………………………...
|
|
Основні реакції ліпідів………………………………………………………..
|
|
Перетворення ліпідів у технологіях харчових продуктів…………………..
|
|
Біологічна цінність харчових ліпідів………………………………………...
|
|
Роль ліпідів в організмі людини……………………………………………...
|
|
Тема 4. Мінеральні речовини (МР)…………………………………
|
|
Роль мінеральних речовин в організмі людини…………………………….
|
|
Класифікація та характеристика окремих макро - і мікроелементів………
|
|
Вплив технологічної обробки харчових продуктів на їх мінеральний склад……………………………………………………………………………
|
|
Методи визначення мінеральних речовин…………………………………..
|
|
Тема 5. Вітаміни………………………………………………………….
|
|
Терміни, поняття та класифікація вітамінів…………………………………
|
|
Фізіологічна роль, потреби та джерела вітамінів…………………………...
|
|
Вітаміноподібні сполуки……………………………………………………..
|
|
Вплив технологічної обробки на збереженість вітамінів…………………..
|
|
Вітамінізація продуктів харчування…………………………………………
|
|
Тема 6. Харчові кислоти……………………………………………...
|
|
Загальна характеристика харчових кислот………………………………….
|
|
Харчові кислоти та кислотність продуктів………………………………….
|
|
Вплив харчових кислот на якість продуктів………………………………...
|
|
Регулятори кислотності харчових систем…………………………………...
|
|
Функції харчових кислот у харчуванні……………………………………...
|
|
Методи визначення кислот в харчових продуктах…………………………
|
|
Теми 7. роль Ферментів та ферментних препаратів у харчових технологіях……………………………………………….
|
|
Класифікація ферментів, їх властивості ……………………………………
|
|
Фактори, що впливають на кінетику ферментативних реакцій……………
|
|
Основні біохімічні перетворення у харчових технологіях…………………
|
|
Ферментні препарати, їх характеристика. Продуценти…………………….
|
|
Застосування ферментних препаратів у технології хліба…………………….
|
|
Тема 8. Вода………………………………………………………………..
|
|
Вода як складова сировини і харчових продуктів…………………………..
|
|
Значення води для життєдіяльності людини………………………………..
|
|
Фізичні і хімічні властивості води…………………………………………...
|
|
Методи визначення вологи…………………………………………………..
|
|
Тема 9. Харчові добавки……………………………………………...
|
|
Терміни і визначення…………………………………………………………
|
|
Класифікація харчових добавок (ХД)……………………………………….
|
|
Характеристика основних груп ХД………………………………………….
|
|
Тема 10. Основи раціонального харчування………………..
|
|
Фізіологічні аспекти хімії харчових речовин……………………………….
|
|
Схеми процесів перетравлювання макронутрієнтів………………………..
|
|
Теорії і концепції харчування………………………………………………..
|
|
Принципи раціонального харчування……………………………………….
|
|