МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
Фізіолого - гігієнічні основи побудови лікувальних дієт і режиму харчування
Лікувальне харчування базується на теорії збалансованого харчування.
Фізіолого- гігієнічні принципи лікувального харчування :
2. Адекватність - забезпечення відповідності між особливостями метаболізму і перебігом патологічного процесу, властивостями, складом їжі і можливостями хворого її засвоювати; Виділяють такі види щадіння: - Функціональне (певний нутрієнтний склад та енергетична цінність раціону); варіння і припускання); - Хімічне (видалення екстрактивних речовин, ефірних масел, органічних кислот, мінеральних солей, холестерину, продуктів окислення жирів); - Термічне щадіння (температура гарячих страв повинна бути не вище 60 ° С, холодних - не нижче 15 ° С); Велике значення для дієтичного харчування має зменшення проміжків між прийомами їжі до 2-4 годин ( 5-6 разове харчування ) і помірні навантаження до і після прийому їжі 5. Динамічність - перехід від щадіння органу до його тренування. Принцип тренування полягає в розширенні суворої дієти з обмеженнями на повноцінний харчовий режим.
Дієта – це харчовий раціон і режим харчування, призначений хворим людям. До дієт також висуваються фізіолого-гігієнічні вимоги.
При лікувальному і дієтичному харчуванні використовується номерна система дієт. Найбільш поширені дієти № 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 15 раціон 1 - дієта № 1, раціон 2 - дієта № 2, раціон 3 - дієти № 5, 7, 10, раціон 4 - дієта № 8, 9
Переглядів: 1275 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|