МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
Заняття № 8
Міністерство аграрної політики та продовольства України Ізмаїльський технікум механізації і електрифікації сільського господарства
«Затверджую» Заступник директора з НР ___________ «___» ________ 2013 р.
Інструкційна карта Для проведення лабораторного заняття З дисципліни «Біологія» Тема заняття.Вивчення властивостей ферментів.
Викладач: Полякова М.Л.
Розглянуто та схвалено на засіданні циклової Природничо-математичного циклу Дисциплін Протокол № ____від "_____" _______2013р.
Голова комісії _________
Мета:вивчити властивості ферментів та умови їхньої активності. Після виконаної роботи студент повинен Знати : 1. Визначення:ферменти, субстрат, активний центр, денатурація. 2. Характеристику умов, які впливають на активність ферментів. 3. Значення ферментів в живому організмі. Вміти: 1. Визначати активність ферментів. 2. Робити висновки про каталітичну активність ферментів. Матеріально-технічне оснащення: Обладнання: штатив з пробірками. Реактиви: пероксид водню, зразки варених та сирих шматочків картоплі та м’яса. Інструктаж з техніки безпеки: 1. Не пробувати на смак зразки м’яса та картоплі, обережно працювати з пероксидом водню. Короткі відомості з теоретичної частини: Більшість хімічних процесів у клітині відбувається за участі ферментів. Ферменти –біологічні каталізатори живих організмів. У будь-якій клітині містяться тисячі ферментів, кожний із яких регулює певну хімічну реакцію або групу взаємозалежних реакцій. Ферменти характеризуються такими ознаками й властивостями: - усі вони являються собою глобулярні білки; - для більшості з них характерною є четвертинна структура; - збільшують швидкість протікання реакції, але самі в цій реакції не витрачаються; - дуже мала кількість ферменту викликає зміну великої кількості субстрату; - їх активність залежить від кислотності середовища, температури, тиску, від концентрації як субстрату, так і самого ферменту; - мають високу специфічність дії; - їх висока каталітична активність виявляється в умовах нормальної температури й тиску; фермент, з’єднуючись із субстратом, утворює тимчасовий фермент-субстрат-ний комплекс. По завершенні реакції фермент-субстратний комплекс розпадається на продукти реакції і фермент. Каталаза – це фермент, що каталізує реакцію розщеплення гідроген пероксиду з утворенням молекулярного кисню й води.
Переглядів: 270 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|