4. Контроль вихідного рівня знань, вмінь, навичок.
Провести опитування студентів
5 хв.
2.
Основний етап:
75 хв.
План проведення лекції:
1. Вітчизняний та міжнародний рейтинг закладів ресторанного господарства, способи визнання якості обслуговування.
Конспект лекції, проблемні питання, що винесено на обговорення
37 хв.
2. Громадські організації – асоціації кулінарів, офіціантів, барменів, сомельє – завдання, вплив на розвиток галузі, проведення виставок та конкурсів.
38 хв.
3.
Заключний етап
Підведення підсумків
5 хв.
Резюме викладача з теми; відповіді на можливі запитання студентів.
заняття, закріплення вивченого матеріалу, шляхом опитування студентів
3 хв.
Домашнє завдання:
Література:
2 хв.
- підготувати відповіді на питання самостійного опрацювання;
1) Архіпов В.В. - Організація ресторанного господарства: Електроний посібник.
Дисципліна: Особливості ресторанного сервісу Група:
Спеціальність: «Ресторанне обслуговування»
Вид заняття:Тематична лекція
Тема заняття: Рейтинги закладів ресторанного господарства.
Мета заняття
Навчальна:визначити вітчизняний та міжнародний рейтинг закладів ресторанного господарства, способи визнання якості обслуговування.
Розвиваюча:Формувати розумові вміння:
- виділяти головне, істотне в досліджуваному матеріалі;
- аналізувати;
- самостійно робити висновки з теми;
- систематизувати, встановлювати зв'язки раніше вивченого з новим.
Формувати вміння творчої діяльності студента:
-розвивати просторову уяву;
-розвивати систематичність і послідовність мислення.
Виховна:Формування у особистості:
- почуття відповідальності за якість та важливість отриманих знань, які необхідні у майбутній професійній діяльності студентів;
- відповідальність за бережне ставлення до наочного матеріалу;
- уміння користуватися набутими знаннями і розширювати їх під час самостійного вивчення;
- виховувати дисципліну, звичку до систематичної розумової праці.
Між предметні зв’язки (дисциплін)
Технологія виробництва кулінарної продукції
Технологічна практика
Основи маркетингу
Організація виробництва в закладах ресторанного господарства
Устаткування закладів ресторанного господарства
Наочний матеріал: -
Роздатковий матеріал:папки з роздатковим матеріалом
ТЗН: -
Література:1) Архіпов В.В. - Організація ресторанного господарства: Електроний посібник.