МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Лекція 9. Кондитерські вироби. Мед і медопродукти . Цукор.Лекція 8. Жири тваринні і рослинні (олії). Лекція 7.Плоди,овочі,фрукти ,ягоди і гриби та продукти їх переробки. Лекція 6. Морепродукти і рибна продукція. Група молочних продуктів. Приведений основний асортимент продуктів:молока та продуктів його переробки -цільномолочна,молочнокисла та жирова продукція,консерви, морозиво,йогурти.Розглянуті основні вимоги до такої продукції згідно НТД, умови виробництва,зберігання, в тому числі і технології довготрива- лого зберігання та реалізації.
Це досить обширна група, в ній існує декілька підрозділів щодо поход- ження продукції,її асортименту,якості,умов зберігання та реалізації. Розглянуті вимоги та властивості традиційних рибних виробів і таких,що набули поширення та реалізації в останнє десятиліття (морепродукти закордонного виробництва,делікатесні вироби),нові технології зберігання.
В цій групі дуже обширний асортимент,що характеризується особливос- тями зберігання та реалізації,вимогами до якості згідно НТД. Розглянуті основні причини псування та умови зберігання,токсикологічні показники і радіологічна безпека.Приведені основні умови довготривалого зберіган- ня сировини і продуктів її переробки (соки,сухофрукти,консерви,інші).
Приведений основний асортимент жирів тваринного і рослинного походження, їх склад ,особливості виробництва і вимог щодо якості згідно НТД.Розглянуті умови зберігання і реалізації жирів.Синтезовані жири-маргарини і вершки рослинні.
Кондитерські вироби містить обширний асортимент продуктів харчу- вання,що за технологіями виробництва,складом,вимогами до якості і без- пеки згідно НТД дуже різні.Це-торти і тістечка,печиво , пряники і кекси, шоколад і цукерки,джеми,повідло і варення,солодощі східні. Існує велика кількість найменувань цієї продукції,технологій її виготов- лення та рецептур,що особливо примітно в наш час,коли мають великий розвиток різні форми виробництва і реалізації,попит споживача.Особли- вістю кондитерської продукції є достатньо короткі терміни зберігання та реалізації.Розглянуті вимоги щодо встановлених по НТД показників якості і безпеки,умов зберігання та реалізації. Цукор розглядається в цій групі як продукт прямої реалізації,з огляду на що встановлені його види ,якість і умови зберігання. Щодо меду,то цей продукт також споживається без проміжкової обробки, за винятком реалізації закристалізовано по виду при довгих термінах зберігання.Розглянутий асортимент меду і інших продуктів бжіловодства (обніжки бжолинні,прополіс,віск, продукти на основі меду натурального з фітопродуктами і злаками) .Наголошено на необхідності виявлення фальсифікатів меду натурального та встановлення його біологічної і спо- живчої цінності,відповідності НТД методами лабораторних досліджень.
Читайте також:
|
||||||||
|