Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Лекція 9. Кондитерські вироби. Мед і медопродукти . Цукор.

Лекція 8. Жири тваринні і рослинні (олії).

Лекція 7.Плоди,овочі,фрукти ,ягоди і гриби та продукти їх переробки.

Лекція 6. Морепродукти і рибна продукція.

Група молочних продуктів.

Приведений основний асортимент продуктів:молока та продуктів його

переробки -цільномолочна,молочнокисла та жирова продукція,консерви,

морозиво,йогурти.Розглянуті основні вимоги до такої продукції згідно

НТД, умови виробництва,зберігання, в тому числі і технології довготрива-

лого зберігання та реалізації.

 

Це досить обширна група, в ній існує декілька підрозділів щодо поход-

ження продукції,її асортименту,якості,умов зберігання та реалізації.

Розглянуті вимоги та властивості традиційних рибних виробів і таких,що

набули поширення та реалізації в останнє десятиліття (морепродукти

закордонного виробництва,делікатесні вироби),нові технології зберігання.

 

В цій групі дуже обширний асортимент,що характеризується особливос-

тями зберігання та реалізації,вимогами до якості згідно НТД. Розглянуті

основні причини псування та умови зберігання,токсикологічні показники

і радіологічна безпека.Приведені основні умови довготривалого зберіган-

ня сировини і продуктів її переробки (соки,сухофрукти,консерви,інші).

 

 

Приведений основний асортимент жирів тваринного і рослинного

походження, їх склад ,особливості виробництва і вимог щодо якості

згідно НТД.Розглянуті умови зберігання і реалізації жирів.Синтезовані

жири-маргарини і вершки рослинні.

 

Кондитерські вироби містить обширний асортимент продуктів харчу-

вання,що за технологіями виробництва,складом,вимогами до якості і без-

пеки згідно НТД дуже різні.Це-торти і тістечка,печиво , пряники і кекси,

шоколад і цукерки,джеми,повідло і варення,солодощі східні.

Існує велика кількість найменувань цієї продукції,технологій її виготов-

лення та рецептур,що особливо примітно в наш час,коли мають великий

розвиток різні форми виробництва і реалізації,попит споживача.Особли-

вістю кондитерської продукції є достатньо короткі терміни зберігання та

реалізації.Розглянуті вимоги щодо встановлених по НТД показників

якості і безпеки,умов зберігання та реалізації.

Цукор розглядається в цій групі як продукт прямої реалізації,з огляду на

що встановлені його види ,якість і умови зберігання.

Щодо меду,то цей продукт також споживається без проміжкової обробки,

за винятком реалізації закристалізовано по виду при довгих термінах

зберігання.Розглянутий асортимент меду і інших продуктів бжіловодства

(обніжки бжолинні,прополіс,віск, продукти на основі меду натурального

з фітопродуктами і злаками) .Наголошено на необхідності виявлення

фальсифікатів меду натурального та встановлення його біологічної і спо-

живчої цінності,відповідності НТД методами лабораторних досліджень.

 


Читайте також:

  1. Борошняні кондитерські вироби
  2. Борошняні кулінарні і кондитерські вироби
  3. Вид заняття: лекція
  4. Вид заняття: лекція
  5. Вид заняття: лекція
  6. Вид заняття: лекція
  7. Вид заняття: лекція
  8. Вітамінізовані кондитерські вироби
  9. Вступна лекція
  10. Вступна лекція 1. Методологічні аспекти технічного регулювання у
  11. Дієтичні кондитерські вироби із зміненим вуглеводним складом призначені для споживання хворих цукровим діабетом, осіб з надлишковою масою тіла і ожирінням.
  12. Клітинна селекція рослин.




Переглядів: 966

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Та молочних продуктів. | Лекція11.Алкогольвмісті напої.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.