МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Технологічний процесТехнологічний процес Рагу з овочів
Технологічний процес Нарізані частинками або кубиками картоплю і коріння злегка обсмажують, цибулю пасерують. Капусту кольорову розбирають на окремі суцвіття і варять. Потім картоплю і овочі з'єднують з соусом червоним або томатним, чи сметанним і тушкують 10-15 хв. Після цього додають нарізані сирі кабачки, очищені від шкірки і насіння, варену цвітну капусту і продовжують тушкувати 15-20 хв. За 5-10 хв. до готовності кладуть горошок зелений консервований, спеції. При відпусканні рагу поливають жиром і посипають зеленню.
Варіант № 2 1. Капуста тушкована. 2. Ікра кабачкова
Капуста тушкована
Нарізану соломкою свіжу капусту пасерують до напівготовності. Потім капусту кладуть у казан шаром до 30 см, додають бульйон або воду (20-30% до маси сирої капусти), оцет, жир, пасеровані томатне пюре і тушкують при періодичному помішуванні. Потім додають пасеровані нарізані соломкою моркву, коріння і цибулю, лавровий лист, перець і тушкують до готовності. За 5 хвилин до кінця тушкування капусту заправляють цукром і сіллю. Якщо свіжа капуста гірчить, її перед тушкуванням обшпарюють протягом 3-5 хв. При приготуванні капусти тушкованої з квашеної оцет з рецептури виключають, додаючи невелику кількість бульйону або води, і кількість цукру збільшують до 10 г на порцію. Якщо тушковану капусту готують з шпиком або копченою грудинкою, то їх попередньо обсмажують і кладуть у капусту на початку тушкування, витоплений при обсмажуванні шпику чи грудинки жир використовується для пасерування овочів. При відпусканні можна посипати дрібно нарізаною зеленню. Ікра кабачкова
Кабачки, моркву і цибулю очистити від шкірки. Кабачки нарізати дрібним кубиком і обсмажити до золотистої скориночки. Моркву натерту на тертці пасерувати до золотистого кольору разом з дрібнонарізаною цибулею. Підготовлені компоненти викласти в казан і тушкувати на слабкому вогні 30-40 хв. (при необхідності додати трохи води). В масу додати пасеровану томат пасту, подрібнений часник, сіль, перець, цукор, оцет або лимонний сік (за смаком) і тушкувати до готовності. Готову ікру можна подрібнити на м’ясорубці. Подавати в охолодженому вигляді.
Варіант № 3
1. Картопляне пюре 2. Соте овочеве
Читайте також:
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|