Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Порядок списання посуду, обладнання і інвентарю.

Додаток

 

 

а) Порядок списання посуду.

 

Для оформлення списання посуду по строкам експлуатації необхідно:

1 – знати фактичні залишки посуду в їдальні підрозділу і на складі;

2 – провести вибіркову непридатність посуду;

3 – скласти і затвердити акт на списання посуду по строкам експлуатації;

4 – списати посуд з книг обліку в їдальні і діловодстві служби;

5 – оприходувати по книгам обліку кольоровий метал, отриманий від списання алюмінієвого посуду;

6 – здати встановленим порядком кольоровий металобрухт і списати з книг обліку.

Складається акт ф. 11 знаття фактичних залишків посуду. Визначення фактичної наявності столового кухонного посуду, обладнання та інвентарю, не придатного до подальшого використання, а також вибраковка їх проводиться комісією, призначеною наказом командира фінансової частини. При вибраковці непридатного посуду слід керуватися наказом ЗМО – НТ за 2000 р. № 320 де сказано, що комісія, при огляді посуду вибраковує:

3 Відра, кухлі та інший емальований посуд - при наявності відбитості емальованого і ґрунтового шару на одній третині поверхні, а також при зломі ручок, які не можна виправити;

3 Посуд алюмінієвий, лужний і інвентар – при неможливості його відремонтувати;

3 Ножі, виделки, ложки та інші речі – при повному їх зносі.

Вибраковка проводиться при огляді фактичної наявності посуду, обладнання і інвентарю, який прийшов у непридатність.

При визначенні кількості посуду дозволеного до списання по строкам експлуатації необхідно керуватися:

1) Статтями 253, 254, 255 Положення про продовольче забезпечення Армії і Флоту на мирний час, наказ МО 1990 р. № 445. Столово-кухонний посуд і інвентар дозволяється списувати по спливанні строків експлуатації тільки по фактичному зносу, але не перевищуючи кількості, що підлягає списанню за рік.

2) Виходячи з встановлених строків експлуатації викладених у додатку № 3. Про забезпечення столово-кухонним посудом, обладнанням, інвентарем і миючими засобами Армії і Флоту на мирний час, наказ ЗМО – НТ 2000 р. № 320.

3) Даними звітів форма 1 (прод. своєї частини про фактичне число харчуючихся) витрата добових страв.

4) Вказівками довольчого органу.

Час, коли посуд знаходиться на збереженні і не експлуатується в строки його експлуатації не враховується.

Розрахунок на списання посуду проводиться в залежності від кількості посуду, який знаходиться у використанні в їдальні військової частини на 1 січня і середнього числа тих, що харчуються на протязі року, за який проводиться розрахунок на списання.

Наприклад:

Середнє число тих, що харчуються складає 480 чол., прийом їжі здійснюється за шестимісними столами. В їдальні військової частини на 1 січня було 700 тарілок глибоких напівфарфорових із строком експлуатації 1 рік. Отже, за рік може бути списано після закінчення строків експлуатації виходячи з встановлених норм забезпечення не більше 640 тарілок, які прийшли в непридатний стан. Решта 60 тарілок видана в їдальню понад необхідної кількості і обчислювати від цієї кількості природний знос не можливо.

Для уникнення накопичення столового посуду, який прийшов у непридатність списання його дозволяється проводити кожне півріччя або щоквартально, або щомісячно пропорційно кількості, передбаченій до списання за рік (відповідно ½, ¼ або 1/12).

В цьому випадку залишок посуду беруть на початок періоду, за який проводиться списання і за цей період беруть середнє число тих, що харчуються.

Акт на списання столового посуду по строкам експлуатації підписується комісією, яка проводила вибракування посуду, затверджується командиром військової частини і зберігається в справах військової частини.

Новий посуд по строках експлуатації від двох років і більше, який видано для заново сформованих частин, списувати по зносу на протязі першого року його експлуатації забороняється.

Списання столового посуду по фактичному зносу понад кількості дозволеного до списання за рік, може проводитись тільки у випадках, якщо попередні списання проводилися в меншій кількості, ніж передбачалося по строкам експлуатації.

При цьому загальна кількість списаного посуду за встановлений строк експлуатації не повинна перевищувати кількості, яку допущено до списання.

Посуд, який неможливо виправити, відремонтувати або зчистити, щоб використати по прямому призначенню, підлягає здачі в металевий брухт.

Не можна списувати по строку експлуатації посуд:

1 – без перевірки його фактичної наявності і якісного стану в їдальні;

2 – загублений або розбитий на складу частини;

3 – який, хоча і знаходиться в їдальні, але не експлуатується;

4 – який може бути очищений, виправлений або відремонтований;

5 – без акту на списання, затвердженого командиром частини.

Списання посуду по строку експлуатації з книг обліку дозволяється проводити тільки на підставі акту на списання, затвердженого командиром військової частини.

У всіх випадках списання з книг обліку в першу чергу необхідно списувати посуд по строкам експлуатації і списувати при цьому посуд найбільш давніх строків видачі в їдальню. І тільки після цього визначити строки видачі в їдальню посуд, який списується, як передчасний знос. Кухонний посуд і кухонний інвентар, а також скатертинне полотно, серветки дозволяється списувати по строку експлуатації тільки після закінчення повного строку їх експлуатації. Викладений вище порядок списання встановлений для усіх видів столового посуду, столових приладів, кухонного посуду і інвентарю, а також скатертинного полотна, серветок і церати.

Після затвердження акту на списання посуду, скатертин, серветок, церати складається акт розбирання.

При цьому відбирається і оприходується все, що може бути використано для ремонту (ручки від бачків і чайників, кришки від часників, ручки наплитних каструль, придатні куски від скатертин і серветок).

Металобрухт і ветош приходуються окремо і здаються встановленим порядком.

В цілях контролю за правильністю вибраковки металобрухту алюмінієвого посуду здавати на окружні продовольчі склади на протязі всього року по мірі вибраковки списання посуду, не допускається накопичення непридатного посуду в їдальнях.

Окружні продовольчі склади, металобрухт алюмінієвого посуду приймають по вазі, о окремому акту. В примітці по акту вказується кількість зданого непридатного посуду в штуках.


Читайте також:

  1. D) оснащення виробництва обладнанням, пристроями, інструментом, засобами контролю.
  2. The peace – порядок
  3. А.1. Порядок Magnoliales - магнолієцвіті
  4. Абонентське обладнання для відеоконференц-зв'язку
  5. Алгоритм розрахунку та підбору технологічного обладнання
  6. Аналіз використання обладнання.
  7. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  8. Антидоти і порядок їхнього використання. Само і взаємодопомога при ураженні ОР.
  9. Апаратура, обладнання та матеріали
  10. Апаратура, обладнання та матеріали
  11. Атестація аудиторів та порядок скасування атестата
  12. База оподаткування, ставки податку та порядок обчислення.




Переглядів: 10637

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Тема: Становлення і розвиток соціологічної науки | Порядок списання техніки продовольчої служби.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.