МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||
Тема: Визначення технологічної ефективності круповідокремлюючих машинМета роботи. Вивчення методів визначення технологічної ефективності, складання кількісного балансу процесу на базі якісних показників продуктів. Попередні зауваження. Круповідокремлення являє собою операцію поділу на лущені і не лущені зерна, яка включена в технологічні схеми переробки гречки, вівса і риса у крупу. В результаті круповідокремлення отримують два продукти, один з яких представляє собою в основному лущені зерна, другий – не лущені. Ефективність круповідокремлення оцінюють різними методами, зокрема найбільш точно вона може бути визначена за формулою В. М. Цециновського:
(39)
де А і В - відповідно вихід фракцій лущених і не лущених зерен (А + В = 100 %); К і H - концентрація лущених і не лущених зерен у вихідному продукті (К + H = 100 %); К1 - концентрація лущених зерен у фракції не лущених зерен (продукт А), %; H2 - концентрація не лущених зерен в фракції лущених зерен (продукт в),%. В круп'яній промисловості для визначення ефективності круповідокремлення використовують також формулу
(40)
У формулі значення коефіцієнтів
; (41)
Схема розділення суміші на лущені і не лущені зерна. Для оцінки ефективності процесу необхідно знати склад продуктів (вміст у них лущених і не лущених зерен), а також кількісне співвідношення отриманих фракцій А і B. Ці величини можуть бути визначені при розрахунку балансу (у виробничих умовах) або зважуванням отриманих продуктів у лабораторних умовах. Однак на виробництві не завжди можливо зняти баланс. В цьому випадку обчислити значення А і В можна розрахунковим способом на основі матеріального балансу продуктів, використовуючи такі формули:
К*100-К1А+К2*В; Н*100 = H1 * А + Н2*В; А + В = 100 % (42)
Розрахувавши А і В, можна по кожній із запропонованих формул визначивши величину ефективності процесу. Однак не завжди за формулою можна отримати вичерпні відомості про ефективність процесу. Одне і те ж значення цієї величини може говорити про різні результати, тому поряд з чисельним значенням ефективності процесу можуть бути накладені і будь-які обмеження на результати сепарування. Наприклад, в лущенні зерна рису, що надходить на шліфування, не повинно бути більше 1 % не лущених зерен. Якщо крупа не піддається шліфуванню, наприклад гречана, то вміст не лущених зерен у фракції лущений не повинен перевищувати величину, встановленої стандартом для готової крупи і т. д. Порядок виконання роботи. Вона може бути виконана в лабораторних або у виробничих умовах. У першому випадку необхідна наявність будь-якої лабораторної круповіддільної машини, наприклад паддімашини, круповідокремлювача і т. д. Тоді через круповідокремлювач пропускають заздалегідь підготовлену суміш лущених і не лущених зерен. Після закінчення процесу зважують отримані фракції, і їх кількість виражають у відсотках. З кожного продукту (вхідного і двох отриманих фракцій) відбирають зразок-наважку масою 50 г, визначають в ній після ручної переборки вміст лущених і не лущених зерен і виражають у відсотках до відповідної маси зразка зерна. Результати записують у таблицю. Використовуючи дані таблиці, розраховують ефективність процесу.
Таблиця 19
При проведенні занять у виробничих умовах може бути знято кількісно-якісний баланс продуктів після сортування. При цьому немає необхідності визначати кількість і якість вихідного продукту, тобто величин, які можуть бути отримані розрахунковим шляхом. Кількість кожної фракції А і В (кг/год.) після зняття балансу визначають як А = 3600 / τ, (43)
де α - кількість продукту, відібраного за час τ, кг; τ - час, протягом якого відбирали продукт, с. Так само визначають кількість продукту В. Кількість вихідного продукту розраховують як суму А и В. Потім величини А і В визначають у відсотках до їх суми. З кожного продукту відбирають наважки по 50 г, і знаходять у них відповідно вміст лущених і не лущених зерен. Після визначення величин К1 H1 К2, Н2 можна розрахувати значення К і H, тобто вміст лущених і не лущених зерен у вихідному продукті за наведеними вище формулами. Визначення фактичного складу вихідної суміші (ручним розбиранням наважки вихідного продукту), і порівняння його з розрахунковим складом дозволять оцінити точність зняття балансу. При неможливості зняття кількісного балансу можна обійтися зняттям якісного балансу, визначивши склад суміші вхідного й отриманого продуктів і провівши розрахунок величин А і В. Після обчислення ефективності круповідокремлення за формулами, порівнюють результати, в разі значних розбіжностей з'ясовують причину.
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||
|