Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Тема: Визначення технологічної ефективності круповідокремлюючих машин

Мета роботи. Вивчення методів визначення технологічної ефективності, складання кількісного балансу процесу на базі якісних показників продуктів.

Попередні зауваження. Круповідокремлення являє собою операцію поділу на лущені і не лущені зерна, яка включена в технологічні схеми переробки гречки, вівса і риса у крупу. В результаті круповідокремлення отримують два продукти, один з яких представляє собою в основному лущені зерна, другий – не лущені.

Ефективність круповідокремлення оцінюють різними методами, зокрема найбільш точно вона може бути визначена за формулою В. М. Цециновського:

 

(39)

 

де А і В - відповідно вихід фракцій лущених і не лущених зерен (А + В = 100 %); К і H - концентрація лущених і не лущених зерен у вихідному продукті (К + H = 100 %); К1 - концентрація лущених зерен у фракції не лущених зерен (продукт А), %; H2 - концентрація не лущених зерен в фракції лущених зерен (продукт в),%.

В круп'яній промисловості для визначення ефективності круповідокремлення використовують також формулу

 

(40)

 

У формулі значення коефіцієнтів

 

; (41)

 

Схема розділення суміші на лущені і не лущені зерна.

Для оцінки ефективності процесу необхідно знати склад продуктів (вміст у них лущених і не лущених зерен), а також кількісне співвідношення отриманих фракцій А і B. Ці величини можуть бути визначені при розрахунку балансу (у виробничих умовах) або зважуванням отриманих продуктів у лабораторних умовах. Однак на виробництві не завжди можливо зняти баланс. В цьому випадку обчислити значення А і В можна розрахунковим способом на основі матеріального балансу продуктів, використовуючи такі формули:

 

К*100-К1А+К2*В; Н*100 = H1 * А + Н2*В; А + В = 100 % (42)

 

Розрахувавши А і В, можна по кожній із запропонованих формул визначивши величину ефективності процесу. Однак не завжди за формулою можна отримати вичерпні відомості про ефективність процесу. Одне і те ж значення цієї величини може говорити про різні результати, тому поряд з чисельним значенням ефективності процесу можуть бути накладені і будь-які обмеження на результати сепарування.

Наприклад, в лущенні зерна рису, що надходить на шліфування, не повинно бути більше 1 % не лущених зерен. Якщо крупа не піддається шліфуванню, наприклад гречана, то вміст не лущених зерен у фракції лущений не повинен перевищувати величину, встановленої стандартом для готової крупи і т. д.

Порядок виконання роботи. Вона може бути виконана в лабораторних або у виробничих умовах. У першому випадку необхідна наявність будь-якої лабораторної круповіддільної машини, наприклад паддімашини, круповідокремлювача і т. д. Тоді через круповідокремлювач пропускають заздалегідь підготовлену суміш лущених і не лущених зерен. Після закінчення процесу зважують отримані фракції, і їх кількість виражають у відсотках. З кожного продукту (вхідного і двох отриманих фракцій) відбирають зразок-наважку масою 50 г, визначають в ній після ручної переборки вміст лущених і не лущених зерен і виражають у відсотках до відповідної маси зразка зерна. Результати записують у таблицю. Використовуючи дані таблиці, розраховують ефективність процесу.

 

Таблиця 19

Вихід фракцій, г/% Склад продуктів,%
Лущених зерен, А Не лущених зерен, В Початкового Фракції лущених зерен, А Фракції не лущених зерен, В
г     %   г % Лущених зерен К Не лущених зерен H лущених зерен K1 Не лущених зерен H1 Лущених зерен К2 Не лущених зерен Н2
                   

 

При проведенні занять у виробничих умовах може бути знято кількісно-якісний баланс продуктів після сортування. При цьому немає необхідності визначати кількість і якість вихідного продукту, тобто величин, які можуть бути отримані розрахунковим шляхом.

Кількість кожної фракції А і В (кг/год.) після зняття балансу визначають як

А = 3600 / τ, (43)

 

де α - кількість продукту, відібраного за час τ, кг; τ - час, протягом якого відбирали продукт, с.

Так само визначають кількість продукту В. Кількість вихідного продукту розраховують як суму А и В. Потім величини А і В визначають у відсотках до їх суми. З кожного продукту відбирають наважки по 50 г, і знаходять у них відповідно вміст лущених і не лущених зерен.

Після визначення величин К1 H1 К2, Н2 можна розрахувати значення К і H, тобто вміст лущених і не лущених зерен у вихідному продукті за наведеними вище формулами. Визначення фактичного складу вихідної суміші (ручним розбиранням наважки вихідного продукту), і порівняння його з розрахунковим складом дозволять оцінити точність зняття балансу.

При неможливості зняття кількісного балансу можна обійтися зняттям якісного балансу, визначивши склад суміші вхідного й отриманого продуктів і провівши розрахунок величин А і В. Після обчислення ефективності круповідокремлення за формулами, порівнюють результати, в разі значних розбіжностей з'ясовують причину.

 

 


Читайте також:

  1. CMM. Визначення моделі зрілості.
  2. CMM. Модель технологічної зрілості. Зрілі і незрілі організації.
  3. I визначення впливу окремих факторів
  4. II. Визначення мети запровадження конкретної ВЕЗ з ураху­ванням її виду.
  5. II. Мотивація навчальної діяльності. Визначення теми і мети уроку
  6. Ocнoвнi визначення здоров'я
  7. S Визначення оптимального темпу роботи з урахуванням динаміки наростання втоми.
  8. VII. МАШИНОБУДІВНЕ КРЕСЛЕННЯ
  9. VІІІ. Проблеми та перспективи розвитку машинобудування.
  10. А. Визначення розмірів і площі зони хімічного зараження.
  11. Автоматизації холодильних машин торгового холодильного устаткування
  12. Аеродинамічні властивості колісної машини




Переглядів: 364

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
 | 

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.