Значення чистоти меляси розраховують за формулою вище, підставивши значення масової частки сахарози і сухих речовин меляси.
(2.7)
Аналіз одержання результатів. Висновки рекомендації.
За результатами виконаних аналізів порівнюємо отримані сухі речовини та чистоти продуктів сиропу і меляси з якісними показниками за ДСТУ і робимо відповідні висновки по якості досліджуваних продуктів.
Запитання для самоперевірки
1. Що таке істинні і видимі сухі речовини?
2. Які існують методи визначення масової частки сухих речовин?
3. Що являє собою призма В.П.Германчука, її призначення?
4. Чому потрібно розчиняти густі продукти перед визначенням сухих речовин?
5. Як розраховують показник чистоти продуктів цукробурякового виробництва?
6. Наведіть методику визначення чистоти соку ІІ сатурації і сиропу.