Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Text 5.

Food quality is the quality characteristics of food that is acceptable to consumers. This includes external factors as appearance (size, shape, colour, gloss, and consistency), texture, and flavour; factors such as federal grade standards (e.g. of eggs) and internal (chemical, physical, microbial).

Food quality in the United States is enforced by the Food Safety Act 1990. Members of the public complain to trading standards professionals, who submit complaint samples and also samples used to routinely monitor the food marketplace to Public Analysts. Public Analysts carry out scientific analysis on the samples to determine whether the quality is of sufficient standard.

Food quality is an important food manufacturing requirement, because food consumers are susceptible to any form of contamination that may occur during the manufacturing process. Many consumers also rely on manufacturing and processing standards, particularly to know what ingredients are present, due to dietary, nutritional requirements (kosher, halal, vegetarian), or medical conditions (e.g., diabetes, or allergies).

Besides ingredient quality, there are also sanitation requirements. It is important to ensure that the food processing environment is as clean as possible in order to produce the safest possible food for the consumer. A recent example of poor sanitation recently has been the 2006 North American E. coli outbreak involving spinach, an outbreak that is still under investigation after new information has come to light regarding the involvement of Cambodian nationals.

Food quality also deals with product traceability, e.g. of ingredient and packaging suppliers, should a recall of the product be required. It also deals with labeling issues to ensure there is correct ingredient and nutritional information.

Read the text without a dictionary for 5 minutes and tell what you have understood.

 

Unit 5. Food storage / Хранение продуктов питания

Text 1.




Переглядів: 328

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Agree or disagree with the following sentences. | Agree or disagree with the following statements. Prove your opinion.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.