У цьому розділі необхідно викласти загальні відомості про сільськогосподарське чи переробне підприємство, державні чи приватні заклади ветеринарної медицини, на базі яких виконувалася програма виробничої практики. У ньому подається природничо-географічна та економічна характеристика підприємства. Описуються провідні галузі господарства і його спеціалізація, види тварин, їх поголів’я, порідний і віковий склад, продуктивність, способи утримання, гігієнічні умови, технологія годівлі, вихід приплоду, благополуччя ферми з інфекційних та інвазійних захворювань, основні економічні показники галузі: затрати кормів і праці на виробництво продукції, її собівартість та рентабельність виробництва. При проходженні виробничої практики в приватних закладах ветеринарної медицини – штат клініки, забезпеченість матеріалами і обладнанням, кількість і вид тварин, які обслуговувалися, тарифи на послуги, джерела і об’єм фінансування клініки.