МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||
ТРАДИЦІЙНА ПАСКАü ПОТРІБНО ü 1,2 кг борошна, 400 мл молока, 100 г дріжджів, 250 г цукру, 8 яєць, 1/2 ч. л. солі, лимон разом із цедрою, 200 г маргарину (або масла), 100 г родзинок. ü ПРИГОТУВАННЯ ü Тісто замішуємо безопарним способом. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор, сіль, додаємо частинами борошно, яйця, тертий разом із цедрою лимон (попередньо витриманий у киплячій воді 10 хв.). Добре вимішуємо, наприкінці докладаємо розтоплений маргарин, родзинки (попередньо вимиті та просушені). ü Тісто є добре вимішаним, якщо вже стає еластичним і добре відлипає від посудини, у якій місимо, та від рук. Залишаємо тісто підрости на 2-З год. Далі набираємо тісто кулею на 1/3 від об'єму форми, щоб потім не докладати. Форми змащуємо м'яким маргарином і посипаємо борошном. Накладаємо тісто. ü Можна використати паперові форми. Вони дуже зручні, бо у них можна і пекти, і потім зберігати паски. Проте ставлячи у духовку, потрібно дуже обережно поводитись, щоб форми не торкалися одна одної і не деформувалися. Залишаємо тісто у формах підрости, змащуємо яйцем. ü Ставимо паски в добре розігріту духовку. Печемо при температурі 230-250 градусів приблизно 40 хв. Поради:Родзинки не замочуємо, тоді вони не будуть розриватися під час замішування тіста. Якщо борошно "пливе", додаємо до тіста 1 мг аскорбінової кислоти (продають в аптеках в ампулах). ü Температура і час випікання залежать від ємності форми. Що більші форми, то нижча температура і довший час випікання. Приємного смаку! Традиційна паска своїми руками - це родинне єднання. Рецепт цієї паски є універсальним. На основі цього тіста можна пекти паски з різними додатками: маком, цукатами, морквяним пюре... Тісто цієї паски містить мало цукру, тож її можна подавати до великоднього столу і замість хліба. А хто бажає спекти солодку паску, то може додати цукру більше. Але пам'ятайте, що надто солодке тісто не так добре підростає, і паска може вийти не такою пухкою. Із цих складників вийде 6 пасок об'ємом 1 літр. Проте прийнято пекти великі та маленькі паски: для кошика господині, дітей і онуків. Паски печуть, як подарунки близьким. А неодружені дівчата і парубки повинні скуштувати 12 пасок упродовж свят. Найгарнішу паску освячують, а одну тримають цілий тиждень аж до Провідної неділі. Сайт. Receptystrav.com.ua Переглядів: 378 |
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: |
© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове. |
|