Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ТРАДИЦІЙНА ПАСКА

ü ПОТРІБНО

ü 1,2 кг борошна, 400 мл молока, 100 г дріжджів, 250 г цукру, 8 яєць, 1/2 ч. л. солі, лимон разом із цедрою, 200 г маргарину (або масла), 100 г родзинок.

ü ПРИГОТУВАННЯ

ü Тісто замішуємо безопарним способом. У теплому молоці розчиняємо дріжджі, цукор, сіль, додаємо частинами борошно, яйця, тертий разом із цедрою лимон (попередньо витриманий у киплячій воді 10 хв.). Добре вимішуємо, наприкінці докладаємо розтоплений маргарин, родзинки (попередньо вимиті та просушені).

ü Тісто є добре вимішаним, якщо вже стає еластичним і добре відлипає від посудини, у якій місимо, та від рук. Залишаємо тісто підрости на 2-З год. Далі набираємо тісто кулею на 1/3 від об'єму форми, щоб потім не докладати. Форми змащуємо м'яким маргарином і посипаємо борошном. Накладаємо тісто.

ü Можна використати паперові форми. Вони дуже зручні, бо у них можна і пекти, і потім зберігати паски. Проте ставлячи у духовку, потрібно дуже обережно поводитись, щоб форми не торкалися одна одної і не деформувалися. Залишаємо тісто у формах підрости, змащуємо яйцем.

ü Ставимо паски в добре розігріту духовку. Печемо при температурі 230-250 градусів приблизно 40 хв. Поради:Родзинки не замочуємо, тоді вони не будуть розриватися під час замішування тіста. Якщо борошно "пливе", додаємо до тіста 1 мг аскорбінової кислоти (продають в аптеках в ампулах).

ü Температура і час випікання залежать від ємності форми. Що більші форми, то нижча температура і довший час випікання. Приємного смаку!

Традиційна паска своїми руками - це родинне єднання. Рецепт цієї паски є універсальним. На основі цього тіста можна пекти паски з різними додатками: маком, цукатами, морквяним пюре...

Тісто цієї паски містить мало цукру, тож її можна подавати до великоднього столу і замість хліба. А хто бажає спекти солодку паску, то може додати цукру більше. Але пам'ятайте, що надто солодке тісто не так добре підростає, і паска може вийти не такою пухкою.

Із цих складників вийде 6 пасок об'ємом 1 літр. Проте прийнято пекти великі та маленькі паски: для кошика господині, дітей і онуків. Паски печуть, як подарунки близьким. А неодружені дівчата і парубки повинні скуштувати 12 пасок упродовж свят.

Найгарнішу паску освячують, а одну тримають цілий тиждень аж до Провідної неділі.

Сайт. Receptystrav.com.ua




Переглядів: 378

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.