Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






ТЕМА: «Харчування та годування пацієнтів»

ОСНАЩЕННЯ:

ü Надліжковий столик.

ü Тарілка глибока, ложка, поїльник.

ü Серветка або рушник.

ü Стерильний шлунковий зона,

ü Шприц Жане або лійка

ü Зонд для харчування через гастростому.

ü Спирт етиловий 70%.

ü Цинкова мазь або паста "Лассара"

ü Стерильний перев'язувальний матеріал.

ü Затискувач, стерильний шпатель.

ü Лейкопластир.

ЗНАТИ:

ü Організація харчування в стаціонарі, санітарно-гігієнічні вимоги. Складання порційної вимоги.

ü Участь медсестри в роздаванні їжі та годуванні тяжкохворих.

ü Контроль за продуктовими передачами, вмістом тумбочок та холодильника.

ü Поняття про лікувальне харчування, основні принципи, значення для пацієнтів.

ü Характеристика основних дієтичних столів.

ü Годування тяжкохворих у ліжку з ложки, поїльника.

ü Види штучного харчування: через зонд, гастростому, харчові клізми, парентеральне.

ü Показання та протипоказання, догляд за пацієнтами.

ü Навчання членів родини тяжкохворого пацієнта правилам штучного годування, догляду за гастростомою.

ü Можливі проблеми пацієнта: зменшення апетиту, дефіцит знань стосовно призначеної дієти.

ü Медсестринські втручання у вирішення проблем, що виникли.

Практичні навички:

— складання порційної вимоги;

— складання дієти при різних захворюваннях;

— здійснення контролю за санітарним станом приліжкових столиків, холодильників, асортиментом і терміном зберігання харчових продуктів;

— годування лежачого хворого з ложки, напувальника;

— уведення харчових сумішей через зонд;

— годування хворих через гастростому, оброблення шкіри навколо гастростоми;

— участь медичної сестри в роздаванні їжі.

ПЛАН ПРОВЕДЕННЯ ЗАНЯТТЯ.

Контроль знань.

Відпрацювання практичних навичок та вмінь.

— складання порційної вимоги;

— складання дієти при різних захворюваннях;

— здійснення контролю за санітарним станом приліжкових столиків, холодильників, асортиментом і терміном зберігання харчових продуктів;

— годування лежачого хворого з ложки, напувальника;

— уведення харчових сумішей через зонд;

— годування хворих через гастростому, оброблення шкіри навколо гастростоми;

— участь медичної сестри в роздаванні їжі.




Переглядів: 1629

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.