Захисні компоненти їжі, що використовують у лікувально-профілактичному харчуванні
Лекція 8
Фізіолого-гігієнічні основи лікувально-профілактичного та лікувального харчування. Харчові отруєння
Мета лікувально - профілактичного харчування - підвищити стійкість організму до токсичних речовин, зменшити відкладення цих речовин в тканинах і посилення їх виведення з тканин і крові.
На промислових підприємствах і в сільському господарстві на організм людини можуть впливати шкідливі хімічні речовини (сильні кислоти, органічні розчинники, похідні галогенів, бензолу, отрутохімікати, солі свинцю, миш'яку, стронцію), іонізуюче випромінювання та ін.
Найбільш чутливі до дії шкідливих факторів нервова система і печінка.
Захисні компоненти їжі, що використовують у лікувально-профілактичному харчуванні
Для лікувально-профілактичного харчування розроблено п'ять раціонів, які повинні містити захисні компоненти
Переглядів: 894
Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google: