Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Специфічна дія продуктів і страв, яка враховується при складанні раціонів для хворих

Дія Продукти і страви
Продукти швидкого засвоєння - рідка, пюреподібна і желеподібного їжа, молокопродукти, яйця, зварені некруто, омлет; - фрукти і ягоди
Продукти повільного засвоєння - свіжий хліб; - тугоплавкі жири; - смажене м'ясо, бобові, гриби
Продукти, що збуджують серцево-судинну та нервову систему - міцні чай, кава, какао, шоколад; - бульйони, гострі страви, копченості, субпродукти редька; - капуста, часник, цибуля, бобові
Продукти зі слабкою сокогонною дією - пюреподібні та желеподібні страви, протерті овочі; - молочні продукти, молочні круп'яні супи; - відварні протерті або рубані страви з м'яса і риби; - яйця, зварені некруто, омлети; - хліб пшеничний підсушений; - неміцний чай, газовані напої; - вершкове масло, рафінована олія
Продукти з високою сокогонною дією - м'ясні, рибні, грибні бульйони і соуси на них; - смажені і тушковані блюда; - солоні, копчені, консервовані, кислі продукти; - спеції, прянощі; - житній хліб і здобні вироби; - кава, чай, газовані напої
Продукти, що стимулюють моторику ШКТ - продукти, що багаті на клітковину; - солоні, солодкі, кислі продукти; - газовані напої; - холодні страви; - жири або сметана натщесерце (окремо)
Продукти, які гальмують моторику ШКТ - в'язкі дубильні речовини (відвари чорниці, груш, кизилу, міцний зелений чай, какао на воді); - страви в'язкою і слизової консистенції; - теплі напої та страви
Продукти, що збільшують гниття, бродіння в ЖКТ - вуглеводна їжа, багата клітковиною, С3-С4 - сахариди; - їжа, що багата на неповноцінні білки (сполучна тканина, субпродукти другої категорії, желатин); - білки рослинного походження, особливо бобових овочів

 




Переглядів: 988

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.003 сек.