Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами.

Тема: Сервірування столу до сніданку в народних традиціях. Єстетичне оформлення приготовлених страв, особливості подання їх до столу.

МЕТА.

Ритуальна кухня

Алкогольні напої

Напої

З напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар з фруктів. Ну і з давніх давен в Україні царюють кваси: хлібний — з сухарів, фруктовий — із дичок — сирівець, а також борошняний, як-от ціберей. А такі напої як чай та кава давно стали повсякденістю на усій території України.

Невід’ємним атрибутом святкового застілля є алкогольні напої — різноманітні горілки, коньяки, вина, міцні настоянки. Багато рецептів алкогольних напоїв відомі українцям з давніх давен. Із великого різноманіття легендарних українських горілок особливо вирізняється медова горілка з перцем, у якій поєдналися суперечливі смаки, що втілюють багатогранність і непередбачуваність самого життя — гіркість перцю, медовий смак і запашний аромат диких трав. Не позабуті калганівка, спотикач, медовуха, широкий спектр самогонів.Завдяки сприятливим природним умовам, на теренах України здавна практикувалося виноробство. З давніх давен ним займалися грецькі колоністи, а в наші часи кримські та одеські вина, закарпатські коньяки відомі в усьому світі.

  • Кутя, Узвар

 


Лабораторно - практична робота № 17.

- Ознайомлення з продуктами - основними постачальниками білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей, вітамінів. Ознайомлення з різними видами круп.

Д/завдання: знайти рецепти Страви із крупів. Вчити ПБП. Миючі засоби.

 

Прибирання.

 

Вивчити ПБП «При виконанні кулінарних робіт», «При користуванні електроплитою», « При роботі з ножами та тертками», «При роботі з гарячими рідинами».

Ознайомитись з загальними відомостями про українську національну кухню,

технологією приготування страв з крупів, з борошна, з молока та молочних продуктів: …………………………………………………………………………………………………, та розвити навички з приготування цих страв.

Навчитись сервірувати стіл до сніданку, до свят, складати технологічні схеми приготування визначених страв, та робити розрахунок собівартості страв.

 

 

Урок:18.2

Мета: -навчити: поглибити знання про українську національну кухню, ознайомити з призначенням предметів столового сервіху; навчити сервірувати стіл до сніданку в народних традиціях;

-розвити: практичні навички приготування страв, складання технологічних схем за рецептами;

-виховувати: доброзичливість, взаємоповагу, взаємодопомогу під час виконання практичних робіт.

Обладнання: таблиці «Правила безпечної праці у шкільній майстерні», «сервірування столу», сервіз, кухонний і жолобковий ножі, обробні дошки, сковороди, каструлі, столовий посуд, прибори.

Хід уроку.

Сервірування столу - це предмети його оформлення, скатертина, посуд, прибори, серветки. Сервірування повинно не тільки відповідати естетичним вимогам, а й забезпечувати зручність у спілкуванні між учасниками трапези.

Перш ніж приступити до сервірування столу, слід оглянути посуд і прибори, звертаючи увагу на якість миття, дефекти і т.п. Якщо при огляді виявиться, наприклад, тріщина в тарілці, відкол на склі, зламаний зубець у вилки, недостатньо чисто вимиті прибори, затуплені ножі, їх слід негайно замінити або провести додаткову обробку.Перед сервіруванням столу необхідно відполірувати посуд і прибори, скло або кришталь.

Серйозну увагу потрібно приділяти підготовці предметів столового комплекту, до якого відносяться сільничка, перечниця, гірчичниця, пляшки для оцту, соняшникової або оливкової олії, а також попільничка. Під час сервірування столу, на нього завжди ставлять сіль і перець.

Сервірування столів буває різним залежно від характеру трапези:
- Сніданок,
- Обід
- Або вечірнє обслуговування гостей.

 

1.Ніж для масла
2. Тарілка для хліба та масла
3. Ложка для першої страви
4. Вилка для морепродуктів(холодних закусок)
5. Ніж для морепродуктів(закусок)
6. Вилка для м'яса та салатів(головної страви)
7. Столовий ніж
8. Декоративна тарілка
9. Тарілка для супу
10. Десертна ложка
11. Десертна вилка
12. Стакан для води
13. Бокал для шампанського
14. Бокал для червоного вина
15. Бокал для білого вина

 

 


Читайте також:

  1. II. Вимоги безпеки перед початком роботи
  2. II. Вимоги безпеки праці перед початком роботи
  3. II. Вимоги до складання паспорта бюджетної програми
  4. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  5. III. Вимоги безпеки під час виконання роботи
  6. III. Вимоги до учасників, складу груп і керівників туристських подорожей
  7. Internet. - це мережа з комутацією пакетів, і її можна порівняти з організацією роботи звичайної пошти.
  8. IV. Вимоги безпеки під час роботи на навчально-дослідній ділянці
  9. IV. ВИМОГИ ПРОФЕСIЇ ДО IНДИВIДУАЛЬНО-ПСИХОЛОГIЧНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ ФАХIВЦЯ
  10. V. Вимоги безпеки в аварійних ситуаціях
  11. V. Вимоги безпеки в екстремальних ситуаціях
  12. V. Етичні правила психологічних досліджень




Переглядів: 1457

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Сало також використовують для засмажування чи затовкування рідких страв: борщів, капусняків, юшок. | Борошно - це порошкоподібний продукт, який одержують при розмелюванні хлібних злаків.

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.