МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Особиста гігієна. Правила безпечної праці та санітарно-гігієнічні вимоги під час роботи з нагрівальними приладами, гарячими рідинами.Тема: Сервірування столу до сніданку в народних традиціях. Єстетичне оформлення приготовлених страв, особливості подання їх до столу. МЕТА. Ритуальна кухня Алкогольні напої Напої З напоїв для української кухні характерні молочні, особливо користується популярністю пряжене молоко та ряжанка. Одним з улюблених напоїв є також узвар — відвар з фруктів. Ну і з давніх давен в Україні царюють кваси: хлібний — з сухарів, фруктовий — із дичок — сирівець, а також борошняний, як-от ціберей. А такі напої як чай та кава давно стали повсякденістю на усій території України. Невід’ємним атрибутом святкового застілля є алкогольні напої — різноманітні горілки, коньяки, вина, міцні настоянки. Багато рецептів алкогольних напоїв відомі українцям з давніх давен. Із великого різноманіття легендарних українських горілок особливо вирізняється медова горілка з перцем, у якій поєдналися суперечливі смаки, що втілюють багатогранність і непередбачуваність самого життя — гіркість перцю, медовий смак і запашний аромат диких трав. Не позабуті калганівка, спотикач, медовуха, широкий спектр самогонів.Завдяки сприятливим природним умовам, на теренах України здавна практикувалося виноробство. З давніх давен ним займалися грецькі колоністи, а в наші часи кримські та одеські вина, закарпатські коньяки відомі в усьому світі.
- Ознайомлення з продуктами - основними постачальниками білків, жирів, вуглеводів, мінеральних солей, вітамінів. Ознайомлення з різними видами круп. Д/завдання: знайти рецепти Страви із крупів. Вчити ПБП. Миючі засоби.
Прибирання.
Вивчити ПБП «При виконанні кулінарних робіт», «При користуванні електроплитою», « При роботі з ножами та тертками», «При роботі з гарячими рідинами». Ознайомитись з загальними відомостями про українську національну кухню, технологією приготування страв з крупів, з борошна, з молока та молочних продуктів: …………………………………………………………………………………………………, та розвити навички з приготування цих страв. Навчитись сервірувати стіл до сніданку, до свят, складати технологічні схеми приготування визначених страв, та робити розрахунок собівартості страв.
Урок:18.2 Мета: -навчити: поглибити знання про українську національну кухню, ознайомити з призначенням предметів столового сервіху; навчити сервірувати стіл до сніданку в народних традиціях; -розвити: практичні навички приготування страв, складання технологічних схем за рецептами; -виховувати: доброзичливість, взаємоповагу, взаємодопомогу під час виконання практичних робіт. Обладнання: таблиці «Правила безпечної праці у шкільній майстерні», «сервірування столу», сервіз, кухонний і жолобковий ножі, обробні дошки, сковороди, каструлі, столовий посуд, прибори. Хід уроку. Сервірування столу - це предмети його оформлення, скатертина, посуд, прибори, серветки. Сервірування повинно не тільки відповідати естетичним вимогам, а й забезпечувати зручність у спілкуванні між учасниками трапези. Перш ніж приступити до сервірування столу, слід оглянути посуд і прибори, звертаючи увагу на якість миття, дефекти і т.п. Якщо при огляді виявиться, наприклад, тріщина в тарілці, відкол на склі, зламаний зубець у вилки, недостатньо чисто вимиті прибори, затуплені ножі, їх слід негайно замінити або провести додаткову обробку.Перед сервіруванням столу необхідно відполірувати посуд і прибори, скло або кришталь. Серйозну увагу потрібно приділяти підготовці предметів столового комплекту, до якого відносяться сільничка, перечниця, гірчичниця, пляшки для оцту, соняшникової або оливкової олії, а також попільничка. Під час сервірування столу, на нього завжди ставлять сіль і перець. Сервірування столів буває різним залежно від характеру трапези:
1.Ніж для масла
Читайте також:
|
||||||||
|