Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Вина Чилі

Вина Німеччини

Вина Іспанії

Вина Італії

Вина Франції

Карта вин ресторану

Карта вин— документ, що містить перелік алкогольних напоїв і інших супутніх товарів, призначений для доведення інформації про найменування напоїв і цін на них. Основним асортиментом карти вин є перелік алкогольних напоїв. Додатково в карту вин включають пиво, прохолодні напої, тютюнові вироби, покупні кондитерські вироби (шоколад, цукерки й ін.)

При складанні карти вин необхідно враховувати:

• тематичну спрямованість ресторану (рибний, пивний);

• національну спрямованість кухні (французька, італійська, східна, російська);

• популярність напоїв у світі, окремій країні, серед постійного контингенту споживачів.

Ці фактори визначають послідовність розташування окремих груп напоїв. Наприклад, у пивних ресторанах — з пива, у ресторанах з російською кухнею — з асортименту горілок, гірких настойок, у ресторанах із французькими, італійської кухнями — з переліку вин Франції, Італії і т.д. Перелік напоїв кожної групи в карті вин варто починати від менш дорогого до більш дорогого. На одній або декількох сторінках дають перелік алкогольних напоїв кожної країни - виготовлювача.

У переліку обов'язково вказують назву напою російською мовою і мовою країни-виготовлювача. Якщо потрібні пояснення до відповідних назв вин, то їх обов'язково приводять у карті вин. Наприклад, указують місце виростання винограду, місце розливу вина, найбільш відомі регіони (вина Риохи, Бургундії, Бордо).

У карті вин указують найменування напоїв, ємність пляшки, ціну за всю ємність пляшки, а також за 100 і 50 мол. Якщо в ресторані дорогі вина не реалізують у розлив, то в карті вин проти назви напою вказують тільки ємність пляшки і ціну за неї.

У карті вин алкогольні напої розташовують у наступній послідовності:

• Горілки, гіркі настойки, наливки;

• Бальзами;

• Текила:Срібна, Золота, Бланко, Плата;

• Джин:Бифитер, Гордонс Лан-даний драй;

• Віски (шотландські, ірландські): односолодові ,змішані ;

• Віски США: кукурудзяні, житні, пшеничні, (змішані кукурудзяні),

• Віски Канади (змішані): Чорний оксамит, Канадіан Клуб;

• Віски Японії: (солодові), (змішані);

• Ром: світлий, темний, золотий;

• Лікери: фруктові, ягідні, горіхові, емульсійні;

• Виноградні вина столові: білі, червоні, рожеві;

• (столові)

• (місцеві)

• (контрольовані вина по сортах винограду, рокам

врожаю, методам виробництва)

• (вища категорія вин, контрольована по походженню)

• (столові вина)

• (місцеві)

Вина Португалії

Підрозділяють по термінах витримки:

• 2 роки

• 4 роки

• 6 років




Переглядів: 515

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Види меню | Оформлення меню, карт вин і коктейлів ресторану

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.005 сек.