МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||||||||||||||||||||
Т е с т и1. Ретельність розробки планів сприяє: а) збільшенню потреби в ресурсах, зменшення потреби часу та зниження якості роботи; б) полегшенню виконання плану, зменшенню потреби в ресурсах, часі, покращенню якості роботи; в) збільшення витрат щодо коштів та часу.
2. До відносних показників плану відносять: а) показники у вартісному вимірнику; б)показники в натуральному вимірнику; в)показники, виражені у відсотках та коефіцієнтах.
3. Які товарні запаси використовуються для розрахунку товарообертання: а) поточні товарні запаси; б)середні товарні запаси; в)запаси на кінець періоду.
4. Як зміниться товарообертання, якщо продаж товарів збільшиться, а товарні запаси скоротяться: а) прискориться; б) сповільниться; в) залишиться без зміни. 5. Які показники необхідні для розрахунку нормативу товарних запасів, якщо відома норма запасів: а) запаси на початок періоду; б) середньоденний товарообіг; в) фактичний товарообіг звітного періоду.
6. Економіко-статистичний метод нормування товарних запасів базується на підставі: а) вивчення рівня товарних запасів, який склався за минулі періоди з урахуванням впливу окремих чинників на швидкість обігу товарів; б) використання апарату математичної статистики; в) визначення трьох елементів запасу.
7. Розрахунок товарних нормативів з визначенням робочого запасу, запасу поповнення та гарантійного запасу здійснюється при використанні: а) методу експертних оцінок; б)економіко-математичного методу; в)методу техніко-економічних розрахунків.
8. Для визначення першої частини торгового запасу щодо кожної групи товарів встановлюється: а) кількість асортиментних різновидів та середню ціну одиниці товару; б) кількість асортиментних різновидів та частоту завозу товару; в)середня ціна одиниці товарів та комплектність поставок.
9. Друга частина торгового запасу встановлюється щодо кожної групи товарів виходячи із: а) кількості асортиментних різновидів; б) частоти завозу, яка характеризує періодичність надходження товарів; в)середньоденного товарообігу підприємства.
10. Методика розрахунку норми товарних запасів: а) Ндн = Зроб + Зпопов + Г; б) Ндн = Зроб + Зпопов - В; в) Ндн = В + Зроб + Зпопов + Г .
Завдання для індивідуальної роботи студентів
1. Розрахувати норму товарних запасів щодо кондитерських виробів виходячи з того, що: - товарообіг кварталу планується у розмірі – 160,0 тис. грн. - кількість асортиментних різновидів – 40 - середня вартість однієї різновидності – 6,5 грн. - частота завозу кондитерських виробів – 5 днів - час на приймання та підготовку до продажу – 0,5 дня - гарантійний запас 35,0% торгового запасу 2. Розрахувати норматив товарних запасів у цілому по магазину згідно даних таблиці.
3. Визначити норму ковбасних виробів в днях та в сумі, якщо в магазині щоденно є в продажу 4 види ковбасних виробів по середній ціні 10,0 грн. Середньоденна реалізація ковбасних виробів планується у розмірі 150,0 грн.. Даний товар надходить на підприємства один раз у 3 дні по 3 різновидів у кожній партії. Гарантійний запас буде складати 1,5 дня. Час на підготовку товарів до продажу 0,5 дня. 4. Підприємством “Бруклін” заплановано продати у наступному році 6 тис. других блюд. Скласти продуктовий баланс на рибу на планує мий рік, якщо середня норма витрат риби на одне блюдо 0,1 кг. Норма запасу риби 3 доби. Питома вага сировини четвертого кварталу в загальних витратах 28%. На перше грудня поточного року залишок риби складає 30 кг. По плану в грудні надходження 45 кг риби, очікувані витрати в грудні 50 кг. Середня ціна за 1 кг 6 грн.
ЛЕКЦІЯ №
|
||||||||||||||||||||||||||
|