МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
|||||||
Радіоізотопи у харчових продуктахВ середньому більше 5/6 річної еквівалентної лози, що її одержує населення, становить природна радіація переважно внаслідок внутрішньою опромінення, а решту – зовнішнє опромінення.
Під час ядерних вибухів та аварій на атомних електростанціях утворюється цілий ряд радіоактивних елементів, зокрема: 99Мо, 132Те, 140Ва, 89Sr, 137Cs, 131J. 1. Широкодоступна, постійна та оперативна інформація про дійсний хімічний склад, придатність та безпечність всіх харчових продуктів. 2. Оптимізація та контроль за використанням азотних добрив, » які є причиною нагромадження у сільськогосподарських продуктах і кормах нітратів, нітритів та нітрозамінів. 3. Обмеження, а у окремих випадках і заборона, на використання засобів захисту рослин, деяких добрив, які призводять до забруднення сільськогосподарських продуктів шкідливими речовинами. 4. Запобігання випадкам аварійних викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище. 5. Наукове обґрунтування та беззастережне дотримання державних стандартів, що регламентують вміст, чи недопустимість вмісту, шкідливих речовин у продуктах харчування. 6. Створення спеціальних державних санітарно-контрольних лабораторій для визначення екологічної чистоти харчових продуктів. 7. Підготовка кваліфікованих спеціалістів у галузі екології та екологічного захисту продуктів харчування. 8. Проведення наукових досліджень та створення державних програм, спрямованих на поліпшення загальної екологічної ситуації в Україні. 3. ЕКОНОМІКА ЕКОЛОГІЇ Еконологія (економіка + екологія, еконекол) – наукова дисципліна, що вивчає економічні аспекти взаємодії суспільства з природою. Екологізація виробництва — процес впровадження комплексу технологічних, управлінських та організаційних рішень, направлених на. підвищення ефективності використання природних ресурсів при одночасному збереженні та покращенні умов навколишнього середовища. Здійснення екологізації технологій базується на впровадження мало-безвідходних технологій або технологічних ланок. Розрахунок еколого-економічних нормативів проводитися з врахуванням максимально допустимого антропогенного навантаження для кожного природного комплексу. Економічні важелі поліпшення екологічного стану в Україні: Ø Вдосконалення економіко-екологічного законодавства; Ø орієнтація інвестиційної політики на розвиток нересурсозатратних секторів економіки; Ø прийняття еколого-збалансованої довгострокової економічної стратегії; Ø зміна макроекономічної політики; Ø зменшення ваги експортних товарів природно-ресурсного характеру; Ø розвиток еколого-орієнтованого бізнесу; Ø стабілізація економіки, що дозволить реалізувати довгострокові екологічні проекти. Читайте також:
|
||||||||
|