Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Радіоізотопи у харчових продуктах

В середньому більше 5/6 річної еквівалентної лози, що її одержує населення, становить природна радіація переважно внаслідок внутрішньою опромінення, а решту – зовнішнє опромінення.

 

 

Під час ядерних вибухів та аварій на атомних електростанціях утворюється цілий ряд радіоактивних елементів, зокрема: 99Мо, 132Те, 140Ва, 89Sr, 137Cs, 131J.

1. Широкодоступна, постійна та оперативна інформація про дійсний хімічний склад, придатність та безпечність всіх харчових продуктів.

2. Оптимізація та контроль за використанням азотних добрив, » які є причиною нагромадження у сільськогосподарських продуктах і кормах нітратів, нітритів та нітрозамінів.

3. Обмеження, а у окремих випадках і заборона, на використання засобів захисту рослин, деяких добрив, які призводять до забруднення сільськогосподарських продуктів шкідливими речовинами.

4. Запобігання випадкам аварійних викидів шкідливих речовин у навколишнє середовище.

5. Наукове обґрунтування та беззастережне дотримання державних стандартів, що регламентують вміст, чи недопустимість вмісту, шкідливих речовин у продуктах харчування.

6. Створення спеціальних державних санітарно-контрольних лабораторій для визначення екологічної чистоти харчових продуктів.

7. Підготовка кваліфікованих спеціалістів у галузі екології та екологічного захисту продуктів харчування.

8. Проведення наукових досліджень та створення державних програм, спрямованих на поліпшення загальної екологічної ситуації в Україні.

3. ЕКОНОМІКА ЕКОЛОГІЇ

Еконологія (економіка + екологія, еконекол) – наукова дисципліна, що вивчає економічні аспекти взаємодії суспільства з природою.

Екологізація виробництва — процес впровадження комплексу технологічних, управлінських та організаційних рішень, направлених на. підвищення ефективності використання природних ресурсів при одночасному збереженні та покращенні умов навколишнього середовища. Здійснення екологізації технологій базується на впровадження мало-безвідходних технологій або технологічних ланок.

Розрахунок еколого-економічних нормативів проводитися з врахуванням максимально допустимого антропогенного навантаження для кожного природного комплексу.

Економічні важелі поліпшення екологічного стану в Україні:

Ø Вдосконалення економіко-екологічного законодавства;

Ø орієнтація інвестиційної політики на розвиток нересурсозатратних секторів економіки;

Ø прийняття еколого-збалансованої довгострокової економічної стратегії;

Ø зміна макроекономічної політики;

Ø зменшення ваги експортних товарів природно-ресурсного характеру;

Ø розвиток еколого-орієнтованого бізнесу;

Ø стабілізація економіки, що дозволить реалізувати довгострокові екологічні проекти.



Читайте також:

  1. Аналіз службового призначення деталей та конструктивних елементів обладнання харчових виробництві, визначення технічних вимог і норм точності при їх виготовленні
  2. Асиміляція харчових інгредієнтів, мікрофлори товстої кишки.
  3. Вміст жирів у харчових продуктах
  4. Джерела, шляхи і механізми забруднення харчових продуктів металами і металоїдами.
  5. Договори щодо виробництва цукру, м’ясо-молочних та інших харчових продуктів.
  6. Експрес методи визначення вмісту радіонуклідів у продуктах харчування
  7. Забруднення харчових продуктів пестицидами
  8. Загальна характеристика харчових кислот
  9. Загальні характеристики харчових технологічних виробничих систем
  10. Законодавчі нормативи га вміст токсичних елементів у харчових продуктах і воді
  11. Законодавчі нормативи га вміст токсичних елементів у харчових продуктах і воді
  12. Законодавчі нормативи га вміст токсичних елементів у харчових продуктах і воді




Переглядів: 561

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
У продуктах харчування завпеди містяться аміди, аміни та нітрозуючі агенти, виключити їх з харчових продуктів практично неможливо. | КОНТРОЛЬНІ ЗАПИТАННЯ

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.004 сек.