МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах
РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ" ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів Контакти
Тлумачний словник |
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Маркування базового позначеннядля дипломних проектів – “ДП”, марки розділів (основних комплектів) дипломного проекту:
Зразок заповнення відомості робочих креслень основного комплекту (на 1 аркуші креслень)
Загальні дані по робочих кресленнях · На перших аркушах кожного основного комплекту робочих креслень наводять загальні дані по робочих кресленнях: Ø відомість робочих креслень основного комплекту за формою 1; Ø відомість документів, на які посилаються і які додаються, за формою 2; Ø відомість специфікацій (при наявності декількох специфікацій до схеми розташування в цьому основному комплекті) за формою 1; Ø умовні позначення, які не встановлені державними стандартами і значення яких не зазначені на інших аркушах основного комплекту робочих креслень; Ø загальні вказівки; Ø інші дані, які передбачені відповідними стандартами СПДБ.
Вказівки щодо заповнення відомості робочих креслень основного комплекту Þ у графі “АРКУШ” – порядковий номер аркуша основного комплекту робочих креслень; Þ у графі “Найменування” – найменування зображень, які вміщені на аркуші у повній відповідності з найменуванням, які наведені в основному надписі відповідного аркуша; Þ у графі “ПРИМІТКА” – додаткові відомості, наприклад, про зміни, які внесені в робочі креслення основного комплекту.
Основні положення та визначення
Розширення діючих підприємств - будівництво додаткових виробництв на діючому підприємстві, а також будівництво нових і розширення існуючих окремих цехів і об'єктів основного, підсобного і обслуговуючого призначення на території діючих підприємств або площадках, які прилягають до них, із метою створення додаткових або нових виробничих потужностей. Реконструкція діючих підприємств - перебудова існуючих цехів і об'єктів основного, підсобного і допоміжного характеру, як правило, без розширення наявних будівель і споруд основного призначення, яка зв'язана із удосконаленням виробництва і підвищенням його техніко-економічного рівня на основі досягнень науково-технічного прогресу, і здійснювана за комплексним проектом на реконструкцію підприємства в цілому. Технічне переозброєння діючих підприємств - це комплекс заходів, спрямованих на підвищення техніко-економічного рівня окремих виробництв, цехів і ділянок на основі впровадження передової техніки і технології, механізації і автоматизації виробництва, модернізації і заміни застарілого і фізично зношеного устаткування новим, більш продуктивним, а також на удосконалювання всього господарства підприємства і допоміжних служб.
Склад технологічного розділу проекту.
Основне місце в проекті підприємства харчування займає технологічна частина (Розділ “Технологічні рішення”): планувальні схеми підприємства з визначенням розміщення устаткування і точок підведення води, каналізації, пари, електроенергії, газу для всіх приміщень. За допомогою попередніх технологічних розрахунків визначають наступні показники: 6) асортимент, об'єм і характеристику випускаємої продукції з урахуванням спеціалізації і виробничого кооперування підприємства; 7) об'єм переробляємої сировини і напівфабрикатів, а також відходів виробництва; кількість і типи технологічного, торгового, холодильного і допоміжного устаткування; 8) кількість штатних одиниць із розбивкою на виробничих і підсобних працівників, а також по професіях; 9) добові витрати води, палива, електроенергії на технологічні потреби; 10)режим роботи торгівельних залів і виробничих приміщень.
Технологічні розрахунки дозволяють встановити кількісні характеристики проектованого підприємства і підійти до розробки його об'ємно-планувальної схеми. Необхідно також визначити технологічну схему виробництва, схему взаємозв'язку приміщень, шляхів пересування виробничого і обслуговуючого персоналу, відвідувачів, потоки чистого і брудного посуду та ін. Вибір технологічної схеми виробництва - один з основних етапів при проектуванні підприємств громадського харчування, тому що вона визначає послідовність виробничого процесу, умови і спосіб його ведення, а також необхідне технологічне устаткування. Важливе значення має також розробка маршрутних карт, які добре ілюструють структуру виробничого процесу і послідовність операцій. Використання маршрутних карт особливо ефективно при проектуванні нової організації виробництва на реконструйованому підприємстві, де вони дозволяють зіставити показники організації виробництва, що існувала, із тими, які передбачаються. Таким чином, у процесі технологічного проектування визначаються раціональні шляхи пересування людей і предметів при виконанні виробничих завдань, встановлюються прийоми і методи вирішення технологічних планувань, які спрямовані на забезпечення оптимальних виробничих умов для приготування страв, кулінарних і кондитерських виробів високої якості і удосконалювання обслуговування при мінімальних витратах сил, часу і коштів.
Читайте також:
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|