Студопедия
Новини освіти і науки:
МАРК РЕГНЕРУС ДОСЛІДЖЕННЯ: Наскільки відрізняються діти, які виросли в одностатевих союзах


РЕЗОЛЮЦІЯ: Громадського обговорення навчальної програми статевого виховання


ЧОМУ ФОНД ОЛЕНИ ПІНЧУК І МОЗ УКРАЇНИ ПРОПАГУЮТЬ "СЕКСУАЛЬНІ УРОКИ"


ЕКЗИСТЕНЦІЙНО-ПСИХОЛОГІЧНІ ОСНОВИ ПОРУШЕННЯ СТАТЕВОЇ ІДЕНТИЧНОСТІ ПІДЛІТКІВ


Батьківський, громадянський рух в Україні закликає МОН зупинити тотальну сексуалізацію дітей і підлітків


Відкрите звернення Міністру освіти й науки України - Гриневич Лілії Михайлівні


Представництво українського жіноцтва в ООН: низький рівень культури спілкування в соціальних мережах


Гендерна антидискримінаційна експертиза може зробити нас моральними рабами


ЛІВИЙ МАРКСИЗМ У НОВИХ ПІДРУЧНИКАХ ДЛЯ ШКОЛЯРІВ


ВІДКРИТА ЗАЯВА на підтримку позиції Ганни Турчинової та права кожної людини на свободу думки, світогляду та вираження поглядів



Контакти
 


Тлумачний словник
Авто
Автоматизація
Архітектура
Астрономія
Аудит
Біологія
Будівництво
Бухгалтерія
Винахідництво
Виробництво
Військова справа
Генетика
Географія
Геологія
Господарство
Держава
Дім
Екологія
Економетрика
Економіка
Електроніка
Журналістика та ЗМІ
Зв'язок
Іноземні мови
Інформатика
Історія
Комп'ютери
Креслення
Кулінарія
Культура
Лексикологія
Література
Логіка
Маркетинг
Математика
Машинобудування
Медицина
Менеджмент
Метали і Зварювання
Механіка
Мистецтво
Музика
Населення
Освіта
Охорона безпеки життя
Охорона Праці
Педагогіка
Політика
Право
Програмування
Промисловість
Психологія
Радіо
Регилия
Соціологія
Спорт
Стандартизація
Технології
Торгівля
Туризм
Фізика
Фізіологія
Філософія
Фінанси
Хімія
Юриспунденкция






Vocabulary Practice

1. Do you like chocolate? Find out how many people in your group like chocolate. What kind of chocolate do they eat and drink most often?

2. Work in pairs. Which of these words do you associate with chocolate?

cocoa, sweet, savoury, bitter, bean, spices, herbs, pepper, sugar, milk, sauce, chemical, plain, healthy, butter, bar, drink, solid, liquid, crop, greasy, grow, produce, warm, cold.

Can you think of any other words you associate with chocolate? Does your partner agree with you?

3. Read the passage and find out why it’s called Chocolate – like falling in love.

4. Match the following headings with each piece of information: history, facts, interesting incidents.

Exercise 11

Choose the right answer.

1) The . . . . . for making this pudding are clearly written on the packet.

a) directions b) explanations c) preparations d) ways

2) The main . . . . . of this drink are wine, vodka and orange juice.

a) components b) compositions c) ingredients d) parts

3) . . . . . that cold meat into neat, thin pieces.

a) sandwich b) slash c) slice d) slit

4) This lime juice needs …… before you can drink it.

a) diluting b) dissolving c) softening d) watering

5) Put the salt in the water and let it ..... before adding the pasta.

a) dissolve b) melt c) mix d) soften

6) Before mixing, . . . . . the whites of the eggs.

a) divide b) free c) part d) separate

7) Please look in the refrigerator and see if the jelly has ..... .

a) curdled b) hardened c) set d) stiffened

8) Put the cake into a strong box, or it might get ... .. in the post.

a) clubbed b) crushed c) smoothed d) splashed

9) Mr Hot ……. some pepper over his steak.

a) spat b) sprayed c) sprinkled d) squirted

10) How about a glass of orange juice to ..... your thirst?

a) quash b) quell c) quench d) quieten

-Writing

Part 1

· When writing instructions, giving directions or describing processes (e.g. how to prepare a dish), you should give the reader detailed, accurate information in the right chronological order. Sentences should be short, clear and simple. Each stage of instructions is usually placed on a new line.

· The Passive Voice is used when describing processes, e.g. Coffee beans are picked. They are immediately laid out to dry. When they have been dried, they are hulled to free the seeds from their coverings.

· Sub-headings can be used to describe the various stages. Alternatively, you can number each piece of information. To link one piece of information with another you can use sequence words (see Part 2) or expressions such as: make sure, wait, remember, be careful, do not, you should.e.g. First peel and chop the onions. Then, crack the eggs into a bowl.

· You should use the imperatives when writing instructions. e.g. Put the cake in the oven at 180º C.

· Instructions, directions and explanations of processes can be found in cookery books, manuals, leaflets or as part of a letter according to their purpose.

Read the model and underline the sequence words. Then, answer these questions:

- What verb form is used to write instructions?

- Does the model include sub-headings and why?

- Does the model follow a chronological order?


Читайте також:

  1. ACTIVE VOCABULARY
  2. ACTIVE VOCABULARY
  3. Active Vocabulary
  4. ACTIVE VOCABULARY
  5. Active Vocabulary
  6. Active Vocabulary
  7. Active Vocabulary
  8. Active Vocabulary
  9. ACTIVE VOCABULARY
  10. Active Vocabulary
  11. Active Vocabulary
  12. ACTIVE VOCABULARY




Переглядів: 552

<== попередня сторінка | наступна сторінка ==>
Chocolate – like falling in love | SPONGE CAKE

Не знайшли потрібну інформацію? Скористайтесь пошуком google:

 

© studopedia.com.ua При використанні або копіюванні матеріалів пряме посилання на сайт обов'язкове.


Генерація сторінки за: 0.006 сек.